Politie arresteert 154 supporters van AZ na zingen van liederen in de metro

6 mei 2023, 23:04   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Voorafgaand aan de wedstrijd Ajax en AZ zijn 154 supporters van de Alkmaarders opgepakt. De supporters worden sinds 19.30 uur vastgehouden op het cellencomplex in Amsterdam-Zuidoost.

"De supporters worden ruw behandeld en met geweld uit de bus getrokken door de ME", zo meldt het account Voetbal Ultras op Twitter. Te zien is dat een ruit van een bus is gebroken. "Ook zijn er een aantal kleine confrontaties geweest tussen supporters van Ajax en AZ", aldus het account.

Antisemitische liederen
De politie Amsterdam meldt dat de supporters zijn aangehouden omdat ze 'antisemitische liederen zongen in de metro'. Na herhaaldelijk waarschuwen door de politie werd de metro rond 19.30 uur stilgezet op station Strandvliet, kort voor de Johan Cruijff ArenA. In de metro zaten agenten en die hebben alle supporters die zongen aangehouden voor groepsbelediging, meldt de politie.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Danny86
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als Ajax als geuzennaam honden had dan waren het anti honden liederen Maar het is nu net iets heel gevoeligs. Dat moet echt een keer los worden gezien - nee niet goed worden gepraat… Het is vergelijkbaar met kanker Een verschrikkelijke ziekte Maar voor vele gedegradeerd tot scheldwoord of om Iets te vergroten in de trant van steen goed of kei groot niet goed te praten maar dat eeuwige gezeur erom altijd Nogmaals neem kakkerlakken of sperma ipv Sparta dat kan omdat het geen bevolking betreft Maar helaas is dat bij Ajax wel zo En er zijn een heleboel mensen tegen die club.. diezelfde mensen gebruiken het niet vanwege het gewicht dat er aan hangt Kunnen we er eens mee ophouden Van beide kanten ook echt het is 2023

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat jij hier schrijft is geen speld tussen te krijgen. Het woord kanker als scheldwoord gebruiken is velen een doorn in het oog. Mijn vader heeft drie jaar tegen die rotziekte gevochten dus als ik iemand dat woord als scheldwoord hoor gebruiken probeer ik het naast mij neer te leggen wat moeilijk is. Wat gisteravond betreft: We hebben net 4 mei achter de rug en dan gaan die gasten bepaalde kwetsende liederen zingen dan is het mijn inziens logisch dat de politie ingrijpt want dit gebeurt wel in een openbare ruimte als de metro dus inderdaad laten ze daar eens mee ophouden.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen