Opstelling AZ: Jansen moet schuiven na blessure op het laatste moment

18 mei 2023, 19:47   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

AZ-trainer Pascal Jansen heeft de Zweed Jesper Karlsson in zijn basiselftal opgenomen voor de halve finale van de Conference League tegen West Ham United. De buitenspeler keert terug in het elftal nadat hij de afgelopen weken door een bovenbeenblessure ontbrak in het elftal. Jens Odgaard ontbreekt juist in de allesbeslissende return.

Afgelopen weekend speelde Karlsson voor het eerst weer een klein half uur mee in het gewonnen thuisduel met FC Emmen (5-1). Ook Dani de Wit maakte in die wedstrijd voor het eerst in lange tijd weer eens zijn opwachting als invaller, maar een basisplaats tegen The Hammers komt voor hem nog te vroeg.

Artikel gaat verder onder video

Bij afwezigheid van Karlsson speelde jongeling Myron van Brederode de laatste periode aan de linkerkant. Hij verdwijnt echter niet uit de basiself. Omdat Odgaard op het laatste moment toch teveel last lijkt te hebben van de voetblessure waar hij al een aantal weken mee speelt, neemt Van Brederode donderdagavond diens plek aan de rechterkant van de aanval over. 

Opstelling AZ: Ryan; Sugawara, Beukema, Hatzidiakos, Kerkez; Clasie, Reijnders, Mijnans; Van Brederode, Pavlidis, Karlsson

Aan de andere kant heeft David Moyes geen wijzigingen aangebracht in het basiselftal van West Ham, ten opzichte van de heenwedstrijd in Londen van vorige week. Van de ploeg die vorige week met 2-1 won van AZ had alleen middenvelder Tomas Soucek een basisplaats in het met 2-0 verloren competitieduel bij Brentford van afgelopen weekend. Voormalig PSV- en PEC Zwolle-aanvaller Gianluca Scamacca keert in Alkmaar terug op de bank. De Italiaan speelde wegens een knieblessure al sinds 1 maart geen minuut meer voor The Hammers.

Opstelling West Ham United: Areola; Kehrer, Zouma, Aguerd, Cresswell; Rice, Soucek, Paquetá; Benrahma, Bowen, Antonio

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen