Op deze positie wil Ajax zich in de komende zomer in elk geval versterken

11 mei 2023, 16:59   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax heeft het halen van een nieuwe rechtsbuiten tot topprioriteit benoemd voor de komende transferzomer. De plek die dit seizoen ingevuld is door onder anderen Mohammed Kudus, Steven Berghuis, Steven Bergwijn, Dusan Tadic en Francisco Conceição moet niet langer een hoofdpijndossier zijn richting het nieuwe seizoen. Daarvoor willen de Amsterdammers een externe versterking aantrekken.

Dat meldt Voetbal International althans. Daarmee is de erfenis van Antony, die afgelopen zomer naar Manchester United vertrok, verre van ingevuld. Dat wordt om die reden dan ook de belangrijkste positie waarop versterking wordt gezocht. Na het vertrek van de Braziliaan werd nog wel Lucas Ocampos aangetrokken, maar zijn komst werd een grote flop.

Artikel gaat verder onder video

Trainer John Heitinga kiest vooralsnog voor Kudus als rechtsbuiten, maar hij voelt zich het meest thuis als nummer tien. Concrete namen vallen er nog niet, vooralsnog houdt Sven Mislintat de transfergeruchten intern bij de Johan Cruijff Arena. In het recente verleden werden onder anderen Hakim Ziyech, Artur en Giovani Henrique gelinkt aan een transfer naar de Johan Cruijff Arena om de nieuwe rechtsbuiten te worden. 

Transfers Ajax
De rechtsbuitenpositie is niet de enige waarvoor Ajax de markt op wil, er wordt ook gekeken naar in elk geval een centrale verdediger en meerdere middenvelders, zowel aanvallend als een controleur. Ook is het volgens VI belangrijk dat er ‘karakters’ in de selectie komen: los van de positie waarop zij spelen. Mogelijkerwijs gaat er in de komende zomer veel te veranderen met de komst van Mislintat.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen