Onrust in Alkmaar, 'ook fans van Cambuur en FC Groningen betrokken bij confrontatie'

18 mei 2023, 16:39   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Voorafgaand aan de halve finale van de Conference League tussen AZ en West Ham United is het donderdagmiddag tot een confrontatie tussen beide supporters van beide clubs gekomen in Alkmaar. Bovendien zouden ook fans van Cambuur en FC Groningen hebben aangesloten bij de ongeregeldheden.

Dat schrijft NH Nieuws, dat spreekt van een "grimmige sfeer" in de omgeving van het station van Alkmaar. Daar zouden fans van AZ, geholpen door een afvaardiging van supporters van Cambuur, een confrontatie hebben gehad met de meegereisde fans uit Engeland. Zij zouden zijn bijgestaan door een groep supporters van FC Groningen, zo heeft het regionale medium bovendien van "ingewijden" begrepen. 

Artikel gaat verder onder video

Ook op sociale media circuleren inmiddels beelden van de confrontatie tussen de supporters. Het Twitteraccount @hooliganscz1999 maakte iets na 15.30 uur al melding van de aanwezigheid van een afvaardiging uit Groningen. 

Een ooggetuige spreekt op Twitter van "een enorme blunder van de Politie Eenheid Noord-Holland." Jan Tervoort schrijft namelijk dat er "geen enkele politie te bekennen" zou zijn in de omgeving van het station. NH Nieuws heeft echter van een woordvoerder begrepen dat "er wel degelijk een agent was die versterking heeft opgeroepen."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Boy Acosta
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat zijn wij aan het doen in dit land .(schandalig dit) de politiek dat loop te kloten, boeren terecht aan het protesteren,de ene na de ander op aanslag op huizen. mensen,mensen,mensen. ga toch genieten van het mooi weer Heja,heja,heja,hou toch op, lang leve de humor!!!!! maar niet heus. Mensen uit het noorden mengen zich met het westen waarom? Van het westen kan je niets leren,ga toch schaatsen of breek een been of zo. Fijne zon weekeinde.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen