NOS komt nu zelf ook terug op Ajax-gerucht Bosz: 'Het wil niet zeggen dat het niet gaat gebeuren'

1 mei 2023, 15:09   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax verloor zondagavond van PSV en zag daardoor ook de KNVB Beker aan z’n neus voorbij gaan. Een nieuwe domper voor de Amsterdamse aanhang, waarvan een deel dacht tóch nog met een goed gevoel naar bed te gaan. Studio Voetbal pakte laat op de avond uit met het nieuws dat Peter Bosz zou zijn benaderd door Ajax, maar dat is niet waar.

Ajax nam eind januari, na het zevende opeenvolgende gelijkspel, afscheid van Alfred Schreuder. Waar vele Ajacieden hadden gehoopt dat de clubleiding vervolgens op zoek zou gaan naar een ervaren opvolger, viel de keuze op John Heitinga. De oud-speler van Ajax begon goed aan zijn klus, maar na de uitschakeling door 1. FC Union Berlin in de Europa League én de nederlaag tegen Feyenoord ging het van kwaad tot erger. Na de verloren bekerfinale lijkt Heitinga bezig te zijn aan zijn laatste weken als hoofdtrainer bij Ajax, zeker nadat NOS-presentator Sjoerd van Ramshorst zondagavond zei dat Bosz zou zijn benaderd.

Artikel gaat verder onder video

Die uitspraak deed Van Ramshorst op basis van een berichtje van NOS Radio. Bosz stond tijdens het seizoen 2016/2017 al aan het roer in Amsterdam en is voor vele Ajacieden de beste kandidaat om vanaf volgend seizoen opnieuw voor de groep te staan. Maar daarvan is voorlopig geen sprake. Maarten Wijffels van het Algemeen Dagblad sprak het gerucht over Bosz maandagochtend al tegen en nu is de NOS zelf ook teruggekomen op dat bericht. “Ik werd net gebeld door de redacteur van Studio Voetbal. Dat bericht kwam gisteren heel laat binnen, zo rond 23.00 uur. Dat is niet het moment om nog even te bellen of iets klopt, dus dat is vanmorgen nog gebeurd. Het blijkt niet te kloppen”, moest Jeroen Stekelenburg toegeven in de NOS Voetbalpodcast.

“Peter Bosz ontkent het zelf en zegt dat hij niet benaderd is door Ajax. Dat wil niet zeggen dat het niet gaat gebeuren, maar het bericht van gisteren is in elk geval ontkracht”, aldus Stekelenburg. Bosz zei begin vorige maand bij Studio Voetbal al dat hij (nog) niet was benaderd door Ajax. Hij liet weten wel graag in gesprek te willen gaan met de Amsterdammers, mochten zij bij hem aankloppen.

Daags na de bekerfinale tussen Ajax en PSV gingen host Stan Timmerman en redacteur Thijs Meijaard in de tweede FCUpdate Podcast in op het gerucht over Peter Bosz. De aflevering is hieronder te beluisteren!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Krotje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gelukkig goed nieuwes, Heitinga moet blijven, komt wel goed of er moet een strenge Duitser komen die gasten als Berghuis, Bergwijn, Brobbey en Tadic en Taylor op hun niveau durft aan te spreken.

Bigideas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Veel belangrijker nog dan de trainer lijkt mij de vraag hoe goed de TD het voor elkaar krijgt om alle "aanwinsten" van de zomer van 22 af te voeren. Hooguit Conceicao kun je misschien nog een jaartje proberen, maar niet meteen als de eerste keus op die positie denk ik.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen