KNVB maakt één tijdstip bekend: iedere gestaakte wedstrijd wordt volgende dag gespeeld

17 mei 2023, 16:18   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

De KNVB bevestigt dat de aangescherpte veiligheidsmaatregelen van kracht blijven in de laatste speelrondes van de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie en tijdens de play-offs.

Net zoals altijd, beoordeelt de burgemeester van de thuisspelende club of een wedstrijd die volgens het protocol in principe zou moeten worden gestaakt, ook vanuit onder meer openbare orde en veiligheid niet meer hervat kan worden. Dat blijft doorslaggevend, zo communiceert de KNVB.

Het competitiebestuur betaald voetbal (KNVB, Eredivisie CV en de Keuken Kampioen Divisie) heeft de volgende mogelijkheden: uitspelen, overspelen of de tussenstand wordt de eindstand. De sportieve factor weegt hierbij altijd het zwaarst. Per geval wordt bekeken wat recht doet aan de situatie.

Artikel gaat verder onder video

Als een wedstrijd definitief is gestaakt, dan wordt het restant nu in principe de volgende dag om 12.00 uur uitgespeeld. Dit kan volgens de KNVB niet anders omdat er de komende weken weinig tijd is om gestaakte wedstrijden op een later moment uit te spelen.

De problemen met de supporters van FC Groningen werden deze week uitgebreid besproken in de FCUpdate Podcast. Die is terug te beluisteren op Spotify of hieronder. 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nou dan weten supporters wat ze moeten doen bij een achterstand. Beter is het veld op te lopen dat is niet strafbaar! Wel je id-card meenemen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen