Frenkie de Jong staat om opmerkelijke reden op voorpagina Mundo Deportivo

7 mei 2023, 15:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

FC Barcelona wil opnieuw om de tafel gaan met Frenkie de Jong om te spreken over een salarisvermindering, zo schrijft Mundo Deportivo. Dat is opvallend, want in januari verzekerde voorzitter Joan Laporta nog dat 'lopende contracten gerespecteerd zullen worden' en dat de club daar 'niets mee zal doen'.

Barcelona stevent voor komend seizoen af op een tekort van 200 miljoen euro. De club oriënteert zich op mogelijkheden om de financiële zorgen tegen te gaan. Zo wordt clubkanaal Barça TV waarschijnlijk opgeheven. Ook wordt nagedacht over de verkoop van spelers en over salarisverlagingen. 

Artikel gaat verder onder video

Barcelona wil bijvoorbeeld om de tafel met De Jong en met Marc-André ter Stegen, die in ruil voor een lager inkomen een langer contract zouden krijgen. Op dit moment liggen de middenvelder en de doelman vast tot respectievelijk medio 2026 en 2025. Ze zouden dan voor enkele jaren kunnen bijtekenen.

Op die manier zou hun jaarloon minder worden, maar aan het eind van de rit zouden ze meer geld binnenhalen dan nu het geval is. In de coronacrisis deden De Jong en Ter Stegen al een salarisoffer. Het valt nog te bezien hoe ze denken over het nieuwste voorstel, dat sowieso nog niet concreet is. Dat wordt het pas als LaLiga oordeelt dat het noodzakelijk is om te voldoen aan de Financial Fair Play-voorwaarden.  

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Ajeto!
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik zag gisteren Toni Kroos voetballen en die wordt zo rustig aan wel een dagje ouder. Hij begint steeds meer aan ze tegenstander te hangen omdat hij het niet meer kan belopen. Ik bedoel er verder niks mee maar ik denk dat Wit ook heel goed om de schouders van Frenkie staat.

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik denk dat Frenkie van Barca naar Real zou overstappen vrij klein is, dat ligt net gevoelig als hier tussen Ajax en Feijenoord. Volgens zeggen is Barca zijn droomclub dus bij een eventuele overstap naar Real zou hij niet bepaald meer serieus genomen worden. Ik denk dat hij bij Real zoals jij zegt beter tot zijn recht komt en daar dan geen gezeur over zijn salaris zou hebben.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen