Feyenoord-spelers gaan volgende week op vakantie: nummer in kleedkamer verraadt bestemming

19 mei 2023, 08:40   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Feyenoord kroonde zich afgelopen zondag voor de eerste keer sinds 2017 tot kampioen van Nederland. De overwinning op Go Ahead Eagles, waarmee de landstitel definitief binnen was, leidde tot een enorme ontlading in De Kuip en de binnenstad van Rotterdam. De Feyenoord-selectie werd maandagmiddag groots gehuldigd op de Coolsingel. Maar uitgefeest is de ploeg van trainer Arne Slot nog lang niet. De festiviteiten krijgen met een trip naar Ibiza een fraai vervolg. Of vliegen de kampioenen daarheen voor hun rust?

Volgens het doorgaans goed geïnformeerde 1908.nl heeft de landskampioen toestemming gekregen om de landstitel te vieren in het buitenland. De keuze is klaarblijkelijk gevallen op Ibiza. Dat schijnt niet heel verrassend te zijn, want na de kampioenswedstrijd tegen Go Ahead Eagles zou het nummer We’re Going To Ibiza! van de Vengaboys zijn gedraaid in de kleedkamer. Feyenoord speelt komende zondag nog tegen FC Emmen, maar na de wedstrijd in Drenthe stapt een deel van de selectie op het vliegtuig richting de Spaanse zon.

Artikel gaat verder onder video

Niet Feyenoord, maar de feestgangers zelf betalen de trip. ‘Een gedeelte heeft ervoor gekozen om achter te blijven in Nederland, waardoor de tijd benut kan worden met familie’, schrijft 1908.nl. De trip naar Ibiza duurt naar verluidt ongeveer twee dagen, waardoor de spelers op tijd terug zijn om zich voor te bereiden op de laatste wedstrijd van dit seizoen. Feyenoord sluit het gedenkwaardige seizoen op 28 mei af met een thuiswedstrijd tegen Vitesse. 

De Rotterdammers zijn dus al kampioen, maar kunnen in de laatste wedstrijden nog een puntenrecord vestigen. Worden ook de laatste twee duels winnend afgesloten, dan eindigt Feyenoord op 85 punten. Dat is de club weliswaar in 1973 al gelukt, maar toen werd het geen kampioen.

In de nieuwste FCUpdate Podcast gaat het over de toekomst van Feyenoord. Hoe waarschijnlijk is een vertrek van Arne Slot en gaat hij spelers meenemen naar een nieuwe club?

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik weet niet hoe andere kampioensploegen dit deden in het verleden, maar dit voelt toch enigszins erg fout. De ploegen waar ze nog tegen spelen strijden nog vol ergens voor dan is het natuurlijk wel anders of je tegen een gemotiveerd Feyenoord speelt wat echt wil winnen of tegen een team wat na de wedstrijd naar een feesteiland gaat of er vlak voor van terug is gekomen. Je kan Feyenoord natuurlijk niets kwalijk nemen die hebben de titel binnen en zijn niets verplicht naar andere clubs, maar toch is het raar voor andere clubs die nog wel wat te voetballen hebben.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

We gaan het zien . De media maakt ook alles groter dan het is. Zie wel vaker op insta's van spelers dat als ze een paar dagen vrij zijn ze ffff naar parijs etc gaan .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen