'AZ zorgt voor verrassende wending in tv-dossier en schuift Ajacied naar voren'

8 mei 2023, 23:58   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

AZ wil dat Ajax-directeur Menno Geelen als onderhandelaar gaat optreden in de tv-rechtendeal. Dat meldt Ajax Showtime, nadat sportmarketeer Chris Woerts maandagavond bij Vandaag Inside zei dat Robert Eenhoorn en Menno Geelen de onderhandelingen met Disney moeten overnemen.

ESPN/Disney willen de rechten behouden, maar de clubs hebben om uitstel gevraagd en willen pas op 5 juni een beslissing nemen. Er ligt immers ook een aanbod van een consortium van kabelaars (DELTA Fiber, VodafoneZiggo, KPN en T-Mobile Nederland). De clubs willen niet dat de Eredivisie een overhaaste beslissing neemt.

Artikel gaat verder onder video

Disney zou 170 miljoen euro op jaarbasis willen betalen, maar volgens Woerts zijn de rechten meer waard. Hij denkt aan 225 à 230 miljoen euro. Om her onderste uit de kan te halen, ziet AZ graag dat twee clubdirecteuren de onderhandelingen doen: Eenhoorn (algemeen directeur van AZ) en Geelen (commercieel directeur van Ajax).

AZ wil niet dat Jan de Jong, bestuurder van Eredivisie CV, de onderhandelingen doet. Dat de Alkmaarders een directeur van Ajax naar voren schuiven, is gezien de onderlinge verhoudingen opmerkelijk: de clubs zijn het op bestuurlijk niveau vaak oneens geweest in de afgelopen jaren. Het verzoek van AZ zou echter gesteund worden door andere clubs.

In de nieuwste FCUpdate Podcast gaat het over de wedstrijd tussen Ajax en AZ van zaterdagavond. 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen