Volop spanning: dit zijn de resterende programma's in de strijd om plek twee

17 april 2023, 11:05   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Met nog slechts vijf speelronden te gaan en een verschil van acht punten ten opzichte van Ajax en PSV kan de landstitel Feyenoord niet meer ontgaan. De titelstrijd lijkt beslist, maar de strijd om plek twee en het felbegeerde ticket voor de voorronde van de Champions League ligt nog volledig open. Ajax, PSV én AZ strijden in de laatste weken van dit seizoen om de klassering achter Feyenoord. FCUpdate.nl zet de resterende programma's van Ajax, PSV en AZ onder elkaar.

Ajax deed zondagavond goede zaken. De Amsterdammers speelden tegen FC Emmen zeker niet hun beste wedstrijd van het seizoen, maar kwamen dankzij een 3-1 overwinning in punten weer naast PSV en liepen zelfs een doelpuntje uit op de ploeg uit Eindhoven. PSV won eerder op de dag met 3-2 bij FC Volendam, waardoor de nummers twee en drie met een overwinning op zak toewerken naar de kraker in Eindhoven. Zondag ontmoeten PSV en Ajax elkaar in het Philips Stadion. Wordt dan de strijd om plek twee beslist? 

Artikel gaat verder onder video

De Amsterdammers treffen het op papier het zwaarst in de eindfase van de competitie. Na de ontmoeting met PSV wachten ook nog de lastige wedstrijden tegen onder meer AZ en FC Twente. Op de laatste speeldag staat er met AZ - PSV nó een absolute kraker op het programma. Of die wedstrijd dan gaat om plek twee óf drie, zal tegen die tijd moeten blijken.

Duidelijk is dat de Ajax en PSV zich geen misstap kunnen veroorloven. AZ zal moeten hopen dat de concurrenten hier en daar toch nog wat laten liggen, al moeten de Alkmaarders eerst snel hun goede vorm terugvinden om daarvan eventueel te kunnen profiteren.

Ajax (62 punten, +50)
23 april: PSV - Ajax
6 mei: Ajax - AZ
14 mei: FC Groningen - Ajax
21 mei: Ajax - FC Utrecht
28 mei: FC Twente - Ajax

PSV (62 punten, +43)
23 april: PSV - Ajax
6 mei: Sparta Rotterdam - PSV
14 mei: PSV - Fortuna Sittard
21 mei: PSV - sc Heerenveen
28 mei: AZ - PSV

AZ (57 punten, +24)
23 april: AZ - RKC Waalwijk
6 mei: Ajax - AZ
14 mei: AZ - FC Emmen
21 mei: NEC - AZ
28 mei: AZ - PSV

Reacties

Krotje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Oh oh Ajax wat had jij jezelf aangedaan als je de 2e plek niet kan bemachtigen. AZ telt niet meer mee, wel hopen dat AZ 3 punten van PSV afsnoept en dat jullie alles kunnen winnen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen