‘Voetbalwappie’ Van Hooijdonk gefileerd na Klaassen-uitspraak: ‘Rancuneus als de kolere’

11 april 2023, 12:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Pierre van Hooijdonk heeft keiharde kritiek gekregen volgens zijn aantijgingen aan het adres van Davy Klaassen. De voetbalanalist sprak zich uit over het feit dat de middenvelder van Ajax zijn blessure wellicht in scene zou hebben gezet om Feyenoord in een kwaad daglicht te zetten. Volgens Mike Verweij en Valentijn Driessen is dat klinklare onzin.

“Dit is een voetbalwappie. Het slaat helemaal nergens op”, begint Driessen in de Kick Off-podcast als reactie op Van Hooijdonk. Hij nam de spits van Feyenoord serieus. “Maar als hij dit soort dingen blijft verkondingen, dan is het snel gedaan met zijn geloofwaardigheid.” Dat hij bij de achterban van Feyenoord ook niet heel goed ligt, komt mede doordat hij Robin van Persie destijds naar het buitenland heeft gejaagd, haalt Driessen in herinnering.

Artikel gaat verder onder video

Om een wit voetje te halen bij de achterban van Feyenoord, zei hij dit wellicht, denkt Verweij. “Dit is natuurlijk een enorme complottheorie. Klaassen was uitgerekend de speler die het riep wel door te willen”, bracht de Ajax-watcher in herinnering. “Het slaat echt helemaal negens op. Hij moest met een bloedende hoofdwond het veld af. Klaassen is een van de eerlijkste spelers  van de Eredivisie en wil dit soort wedstrijden spelen. Voor een juridisch steekspel moet je niet bij Klaassen zijn.”

Lees ook: Van Hooijdonk komt met nieuwe theorie over wissel Klaassen in De Kuip

Volgens Verweij is er een duidelijke trend te zien bij Van Hooijdonk. “Als je iets over hem zegt, dan ben je aan de beurt. Van Hooijdonk is zo rancuneus als de kolere”, stelt Verweij, die meteen daarna grapt dat hijzelf en Driessen na deze uitspraken vermoedelijk ook moeten oppassen. Hij vindt zelfs dat de NOS mogelijk iets moet ondernemen. “Hij moet het niet meer over Maurice Steijn hebben. Ook Robin van Persie kan hij niet objectief beoordelen.” 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hij had gewoon een heel klein wondje . Bleef idd niet liggen ,en had een half uur verzorging/controle van de medische staf . Krijgt dan ineens last !!!!. Maar staat na de wedstrijd te lachen bij espn . Kom op joh . Wat een geleuter en hou op met onzin . Gooien verkeerd ,gedrag ajax schandalig en klaar nu . Dit gelul heen en weer heeft geen zin. Leidt af van waar het echt om moet gaan . Namelijk een gezamelijk protest voor een voetbalwet

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik snap je punt. Alleen wat wel is, als je even rustig zit is het heel anders dan als je echt "fanatiek" bezig ben. Merk het zelf, als ik hoofdpijn heb en ik lig is het veel minder dan als ik druk bezig ben. Kan best zijn dat je er geen last van hebt en als je dan even bezig ben dat je er wel last van krijgt. Dat is niks raars. En ja na de wedstrijd, wat moet je dan? Huilen? Maargoed, ben het wel eens met je punt over een voetbalwet natuurlijk.

Richard
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

toen Santi werd bekogeld in de arena stond klaasje ook niet tegen zijn achterban te roepen hiermee op te houden, van Hooijdonk heeft een punt!

Pedro
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Van Hooijdonk wordt niet gepruimd in Rotterdam?. Pierre heeft ons eigenvoetig de UEFA cup bezorgd in 2002. Deze man verdient een standbeeld in Rotterdam. Nee, Valentijn, jij wordt niet gepruimd in Rotterdam. Lekker bij je Telegrafie blijven Valentinootje. Put your hands up voor Pierre.

RespectNietmeteenSchelden
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En wat dan Pierre ? Dankzij Klaassen is Feyenoord uit de Beker, soit.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen