Vink legt vinger op zere plek bij Ajax: 'Voor de buitenwacht is dat onbegrijpelijk'

26 april 2023, 15:06   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Marciano Vink begrijpt dat fans niet blij zijn met de huidige gang van zaken bij Ajax. De oud-speler van de Amsterdammers denkt dat dat vooral komt door het vertrek van veel mensen met Ajax-DNA. Ook de rol van algemeen directeur Edwin van der Sar wordt besproken.

"Er is nu weer iemand weg die het Ajax-DNA heeft", aldus Vink bij Voetbalpraat van ESPN. "Dat begon met Overmans, Blind, Reiziger en Bogarde. Noem ze allemaal maar op. Bogarde vertelde dat hij alleen een mededeling heeft gehad, niet eens uitleg. Dat is natuurlijk niet zoals het hoort. Ajax is bezig met een grote schoonmaak en een bepaald beleid. Daarmee hopen ze in de toekomst succesvol te zijn."

Artikel gaat verder onder video

"Voor de buitenwacht is dat onbegrijpelijk, dat er mensen met Ajax-DNA weggaan. Nu heb je nog Heitinga en Witschge rondlopen. En Sjaak Swart natuurlijk, maar voor de rest wordt het steeds minder. En dat is niet zoals je zou willen zien", meent Vink, die ook ingaat op het vertrek bij archivaris Thijs Lindeman. "Ik heb altijd een goed gevoel bij Thijs. Ik vind dat een absolute topper."

Kees Kwakman gaat op zijn beurt in op de situatie rond Van der Sar. "Hij is de algemeen directeur, die zich ook nog eens met het technische gedeelte heeft bemoeid de afgelopen periode. Dan wordt hij daar ook op aangesproken. Ik denk dat het logisch is dat zijn naam dus ook genoemd wordt, dat is de verantwoordelijkheid die hij moet dragen. Als het slecht gaat, dan ben je aan de beurt. Hoe vervelend dat ook is voor hem."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Vink heeft volgens mij nul komma nul inside informatie. Bogarde heeft een verhaaltje verteld maar een verhaal heeft altijd 2 kanten. Geldt ook voor die Thijs Lindeman. Het is allemaal van horen zeggen. Die Verweij komt met de regelmaat met lulverhalen en 2 dagen later moet ie rectificeren. Klopt, er is gegarandeerd een hoop mis bij de club, maar het scheelt een hele hoop als mensen die er geen reet vanaf weten hun mond eens zouden houden.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jij weet helemaal niks . Dus volg je eigen raadt eens op dan !!!

Grote Markt
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Volgens geruchten gaat Berghuis terug naar Feyenoord.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen