Vermoedelijke opstellingen Ajax en PSV: Heitinga overweegt opvallende ingreep

30 april 2023, 08:24   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Brian Brobbey heeft zondagavond een basisplaats in de bekerfinale tussen Ajax en PSV, zo verwacht het Algemeen Dagblad. Omdat Dusan Tadic als aanvallende middenvelder lijkt te spelen, ontstaat in de voorhoede ruimte voor Brobbey. Bij PSV is de enige verwachte wijziging de al aangekondigde basisplek voor Joël Drommel onder de lat.

Ajax moet het stellen zonder Kenneth Taylor, die geschorst is na zijn rode kaart in de halve finale tegen Feyenoord. Door zijn absentie worden Florian Grillitsch en Davy Klaassen in een controlerende rol op het middenveld verwacht, met Tadic voor zich. Brobbey vormt een voorhoede met Steven Berghuis en Steven Bergwijn, zo is de verwachting. 

Artikel gaat verder onder video

Achterin is Edson Álvarez terug. De verdediger was geschorst voor de verloren competitiewedstrijd tegen PSV (3-0 nederlaag). Het lijkt erop dat Álvarez in de basis begint en Calvin Bassey moet plaatsmaken. Verder kiest John Heitinga voor dezelfde spelers als afgelopen zondag.

PSV-trainer Ruud van Nistelrooij maakte vrijdag al bekend dat 'bekerkeeper' Drommel zich mag verheugen op een basisplaats. "Vanaf het begin van het seizoen heeft hij een heel hoog niveau gehaald met zijn trainingen. Op basis daarvan was ik er absoluut van overtuigd dat hij de beker voor zijn rekening kon nemen", lichtte Van Nistelrooij toe.

Kudus en Rensch
Heitinga heeft tevens goede hoop in de bekerfinale tegen PSV weer een beroep te kunnen doen op Devyne Rensch en Mohammed Kudus. De verdediger ontbreekt ontbreekt al anderhalve maand in de wedstrijdselectie vanwege een bovenbeenblessure, terwijl de aanvaller een spierblessure overhield aan de halve finale tegen Feyenoord. Ze deden zaterdag een deel van de groepstraining mee. Een basisplek wordt voor het duo echter niet verwacht.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Rulli; Sánchez, Timber, Álvarez, Hato; Grillitsch, Tadic, Klaassen; Berghuis, Brobbey, Bergwijn.

Vermoedelijke opstelling PSV: Drommel; Teze, Ramalho, Branthwaite, Van Aanholt; Sangaré, Til, Veerman; Bakayoko, De Jong, Simons.

In de nieuwe FC Update Podcast gaat het uitgebreid over de bekerfinale. Thijs Dallinga doet een voorspelling van de uitslag. 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Freakes
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

PSV trainer Mark van Bommel? Chatgpt wel even dubbelchecken

WimHoebergen06
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

heiti.nga is gewoon een grote scheid luis, durft tadic er ook niet langs tezetten

Krotje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajax kansloos met dezelfde waardeloze zwakke spelers. Hopelijk rolt PSV Ajax nu met 5-0. Ik wil diepgang op rechts: Conceicao !!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen