Van Halst vijfde keuze bij Ajax: dit waren de eerste vier opties

7 april 2023, 20:44   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Jan van Halst is voorgesteld bij Ajax als het nieuwe technisch lid van de Raad van Commissarissen als opvolger van Danny Blind. De voormalig speler van de Amsterdammers was echter niet bepaald de eerste keuze.  Frank de Boer, Marco van Basten, Edgar Davids en Keje Molenaar zijn voor hem benaderd. 


Dat meldt Mike Verweij in de Kick Off-podcast van De Telegraaf. Van Halst werd naar voren geschoven als opvolger van Blind, die na het vertrek van zijn zoon Daley Blind na het wereldkampioenschap met het Nederlands elftal niet meer terugkeerde op zijn post in de Johan Cruijff Arena. Ajax schakelde eerst door naar ‘echte Ajacieden’, zoals oud-trainers De Boer en Van Basten en Davids én Molenaar. 


Dat waren volgens zijn collega Valentijn Driessen betere opties geweest voor Ajax dan Van Halst. “Je moet er natuurlijk alles aan doen om die jongens over te halen om het wél te doen”, vond Driessen. Verweij vond het opmerkelijk dat Van Halst in hetzelfde rijtje wordt gezet door de Amsterdammers en (dus) als echte Ajacied wordt gezien. “Maar dat gebeurt natuurlijk door niet-Ajacied Piet Eringa”, zei Driessen. “Van Halst heeft geen Ajax-DNA. Ik vind het een rare keuze.” FootballTransfers: Ajax moet vrezen voor leegloop: acht (!) spelers staan voor een vertrek

Dat ook Molenaar, die momenteel actief is bij FC Volendam werd gevraagd, is best opvallend te noemen. "Dat verraste me wel moet ik zeggen", zei Verweij, die met de vier namen op de proppen kwam. "Dus Van Halst was vijfde keuze bij Ajax."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Afzeikpolitiek. Moet hij mij eens uitleggen wat het probleem eraan is dat ze na 4 gegadigden iemand vinden. Onderhandelingen kunnen stuklopen op allerlei oorzaken. Die hoeven niet persé bij de club te liggen. Misschien wilden ze te veel geld, misschien hadden ze andere wensen of opties. Het is gewoon anti-Ajax-gelul. Ook dat afzeiken van van Halst nog voordat hij begonnen is door beroepslul Derksen. Die man heeft van afzeiken zijn beroep gemaakt en die domme Gijp idem dito. Misschien doet van Halst het straks prima. Zou dat ook een optie kunnen zijn, afzeikers??

PokeBowl
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nee jij bent lekker positief. zij verdienen tenminste nog geld ermee.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen