Van der Vaart gaat niet mee in Feyenoord-euforie: 'Wie gaat de absolute top halen?'

18 april 2023, 07:47   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Rafael van der Vaart denkt niet dat er veel spelers van het huidige Feyenoord de Europese top gaan halen. De voormalig profvoetballer ziet dat de Rotterdammers een uitstekend seizoen draaien, maar heeft zijn twijfels bij de individuele kwaliteiten van de spelers van Arne Slot. Daar waren zijn tafelgenoten het niet helemaal mee eens.

Aan tafel bij Rondo van Ziggo Sport verkondigde Van der Vaart maandagavond zijn mening over Feyenoord. "Als ik jou vraag naar een speler van Feyenoord die over drie jaar bij Real Madrid, Liverpool of Manchester United zit", vroeg Van der Vaart aan zijn tafelgenoten. "Ik denk niet dat een speler van Feyenoord de absolute top haalt. Ik ben gekleurd, dat gaan mensen natuurlijk zeggen. Maar dat is gewoon mijn mening."

Artikel gaat verder onder video

Youri Mulder kon zich niet helemaal vinden in de woorden van Van der Vaart. "De spelers zijn allemaal beter geworden. Kökçü is de beste middenvelder naar Nederland, Bijlow is de beste doelman van Nederland. Giménez vind ik na Pavlidis de beste spits", aldus Mulder, die werd aangevuld door Marco van Basten. "Hancko en Trauner, dat zijn betrouwbare jongens. Daar kun je op bouwen. Szymański is een goede middenvelder en ze hebben ook nog Quinten Timber."

Feyenoord gaat aanstaande donderdag in de kwartfinale van de Europa League op bezoek bij AS Roma. Van der Vaart ziet de Rotterdammers nog wel een ronde verder komen. "Het zit allemaal niet tegen. Ze hebben niet de beste spelers, maar zijn wel het beste team. Ik denk wel dat ze kans maken tegen Roma, maar dat is puur gebaseerd op dat dit het seizoen van Feyenoord is. Daar moeten ze van profiteren."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik vind dat hij gelijk heeft. Dat gezegd hebbende: ik kan werkelijk geen één Eredivisie voetballer opnoemen die ik echt geweldig vind en waarvan ik denk dat hij de absolute top gaat halen. Nederland is middelmaat. Zelfs de door Jan en Alleman bewierookte spelers als Wieffer (om maar eentje te noemen) vind ik geen topspeler. Iets beter dan Eredivisie niveau maar meer ook niet.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tuurlijk vind jij dat . Zuur dat je bent,net als v d vaart . Ik zeg niet dat er wel een de top haalt . Maar geef feyenoordspelers nu eens terecht de credits . En niet alleen slot ,of het falen van ajax en psv . Slechte winnaars en slechte verliezers daar in 020

BredaTillIDie
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dikkertje heeft nul prijzen gewonnen na zijn vertrek bij ajax..

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het zijn ook volledig de verdienste van Slot natuurlijk, geen enkele speler daar zal de top ooit halen. Maar bij Ajax zie ik er momenteel ook 0 lopen en Xavi moeten we ook nog maar zien. Het is allemaal middelmaat dit seizoen. Laat Feyenoord maar de EL winnen, het is leuk om te zien hoe ze knokken als team. Mooi wat geld in het laatje met alle verkopen en een top 3/4 die weer dichter bij elkaar komt met budgetten.

Bigideas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja, het klopt wat vdVaart zegt, maar het slaat nergens op. Nee, inderdaad is het extreem onwaarschijnlijk dat een speler van het huidige Feyenoord over drie jaar bij de absolute top speelt. Maar dat is uberhaupt een zeer onwaarschijnlijke stap voor eredivisie spelers, die maar zelden in 1x goed gaat. Zeg maar voor elke Frenkie de Jong zijn er 10 of meer Donny vd Beeks. Stel dat een Kokcu de stap maakt naar, noem eens wat, Brentford of zo, zal hij het denk ik eerst daar ook nog een paar jaar moeten laten zien om eventueel bij een City in aanmerking te komen, en dan nog is maar de vraag hoe het uitpakt. Alleen dat doet niks af aan de goede prestaties op dit moment. Het is een beetje alsof je tegen iemand die net zijn eindexamen heeft gehaald zegt: Je zult niet over drie jaar professor op een universiteit zijn. Dat is ook weer het niveau van deze fantastische vdVaart analyse. (Ik zie vdVaart ook niet over 3 jaar een goede analist zijn gezien het niveau waar hij nu zit)

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik denk niet dat Van der Vaart iets heel geks zegt. Het elftal van Feyenoord loopt niet over van spelers met een grote toekomst naar mijn mening. Daar zitten geen spelers tussen waar clubs als Bayern Munchen, Liverpool, City. PSG, Real voor aan de deur gaat kloppen. Het zou mij verbazen. Zoals anderen al zeiden, dit gaat echter ook op voor Ajax en PSV. Daar is de spoeling de laatste tijd ook vrij dun. De volgende spelers springen er naar mijn idee nog uit die nog een grote stap kunnen maken. Los van de vraag of ze het dan ook halen in de top. Timber, Alvarez, Kudus, Sangaré, Simons, Szymanski, Giménez.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

V d vaart zegt dit alleen uit pure rancune . Om de aandacht van het falen van zijn club te verleggen

sjakalakalol15
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Vd vaart heb gelijk maar je ken 010 he alltijd janken

haike
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

wat een zeverzak die vd vaart zeg!! niemand van feyenoord haalt top? begin bij malacia dat was ook feyenoorder de vrij kokcu misschien denk het wel! zijn er al 3 en ik verwacht giminez ook wel! dus vd vaart muil houden sukkel!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen