Uitblinkende Berghuis laat Ajax-supporters blessure Kudus vergeten

9 april 2023, 18:38   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax heeft zondagavond de tweede plek in de Eredivisie weer overgenomen van PSV. De formatie van John Heitinga boekte in de eigen Johan Cruijff ArenA een vrij eenvoudige zege op Fortuna Sittard (4-0). Steven Berghuis was met twee fraaie treffers de grote man aan Amsterdamse zijde en liet zien de geblesseerde Mohammed Kudus uitstekend te kunnen vervangen.

De Amsterdammers zagen in de halve finale van de KNVB Beker tegen Feyenoord Kudus wegvallen met een hamstringblessure, waardoor de Ghanese buitenspeler het duel met Fortuna Sittard moest missen. Steven Berghuis schoof vanaf het middenveld door naar de rechtsbuitenpositie en dat bleek achteraf een zeer goede keuze te zijn geweest van trainer John Heitinga.

Artikel gaat verder onder video

Vanaf het eerste moment was Berghuis, die juist de laatste weken minder in vorm was bij Ajax, bepalend op het veld in de Johan Cruijff ArenA. Na ruim vijf minuten gespeeld te hebben zette de 31-jarige voetballer zijn naam al op het scorebord. Met een fantastisch geplaatst schot van afstand verschalkte hij Fortuna-goalie Ivor Pandur en zette hij zijn Ajax op een 1-0 voorsprong.

FootballTransfers: De verborgen troef van John Heitinga richting Ajax - PSV 

Fortuna Sittard, dat soms in de counter een speldenprikje uitdeelde, had het lastig met Ajax. De Amsterdammers gingen direct op zoek naar de tweede treffer, maar die liet door onnauwkeurigheid in de eindfase nog even op zich wachten. Tot minuut 27, toen Berghuis weer op stond. Op knappe wijze schoot de buitenspeler de bal buiten bereik van Pandur in de kruising.

Het zal voor trainer John Heitinga een opluchting zijn geweest dat het wegvallen van Kudus – toch een van de smaakmakers sinds dat hij het roer overnam van Alfred Schreuder – zo opgevangen kan worden bij de Amsterdammers. Berghuis was de beste man van het veld, waardoor het wegvallen van Kudus misschien niet zo’n enorme domper is dan het op voorhand leek te zijn.

In het tweede bedrijf pakte Ajax door, want tien minuten na de thee zette Steven Bergwijn de regerend landskampioen op een 3-0 voorsprong. Een prachtige harde knal van de aanvaller, die een hoop frustraties van zich afschoot. De buitenspeler heeft het lastig bij Ajax, waardoor de goal op een zeer goed moment kwam voor hem.

Het resterende deel van de wedstrijd was een fase waarin Ajax het wel goed vond en Fortuna Sittard bij vlagen iets gevaarlijker werd. De ruime voorsprong gaf Ajax wat lucht, waardoor John Heitinga ook nog jeugdspelers kon laten debuteren. Kenneth Taylor was verantwoordelijk voor het slotakkoord. De middenvelder maakte er in de slotfase nog 4-0 van.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Goed werk van Berghuis. Werd ook wel weer eens tijd want hij is te vaak onzichtbaar op het veld.

Krotje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ondanks de noodzakelijke 4 doelpunten word ik langzamerhand moe van het slechte Ajax-spel in het bijzonder van Taylor, Bergwijn. Tadic. Mika Godts gaat op de linkervleugel een publiekslieveling worden. Sylvano Vos is moeilijk te beoordelen. Sanchez, die door iedereen die het wel zou weten met de grond gelijk gemaakt werd, begint vooruitgang te boeken. Baas is oké. Met dit trage spel wordt Ajax geen kampioen en de 2e plek is niet meer in eigen hand.

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kampioen worden ze zowieso al niet meer. We krijgen dit jaar een gemaakte kampioen.

PokeBowl
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een neppe kampioen, lucky feyenoord, helemaal niks afgedwongen

0laf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Met 8 punten voorsprong en nog actief in Europa een gemaakte kampioen? 🤣🤣🤣

Krotje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Olaf, met "gemaakt" wordt bedoeld, dat Feyenoord koploper is geworden door de misère bij Ajax (Schreuder/Overmars/Van der Sar), dipjes bij PSV (veel blessures) en de slechte motivatie bij AZ toen het voor hen er om ging. Neemt niet weg dat Feyenoord gegund kampioen mag worden.

PokeBowl
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zo bedoelt PPMS dat niet, dat is een wappie, die gelooft serieus in een complot voor Feyenoord en tegen Ajax. Ik vind het, heel zacht uitgedrukt, nogal een bijzondere mening voor een volwassen vent. Maar goed, het lijkt eerder op het gedrag van een kleuter, dan slaat het wel ergens op. Maar dan op de inhoud, er is werkelijk waar niks gestolen aan overwinningen. Er is goed voetbal op de mat gelegd en de ultieme angstgegener is verslagen in eigen huis. Er wordt herkenbaar gespeeld met veel minder budget en een vrijwel compleet nieuwe selectie. Alle benoemingen minder dan verdiend, wordt Feyenoord gewoon tekort mee gedaan. De kampioen staat per definitie op 1 omdat anderen het laten liggen, dat was bij alle titels van Ajax niet minder. Maar goed, Feyenoord is vooralsnog geen kampioen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen