Studio Voetbal bespreekt toptransfer bij PSV en schrikt van Simons

17 april 2023, 07:11   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ibrahim Sangaré is zijn basisplaats bij PSV kwijtgeraakt. De middenvelder begon in de afgelopen drie competitiewedstrijden op de bank, terwijl hij een hoge transferwaarde vertegenwoordigt; volgens FootballTransfers is alleen Xavi Simons meer geld waard. Pierre van Hooijdonk heeft begrip voor de reserverol; Ibrahim Afellay wat minder. 

De 25-jarige Sangaré zat op de bank tegen NEC, Excelsior en FC Volendam. "Ik snap zijn reserverol tegen de mindere tegenstanders, omdat Erick Gutiérrez wat rustiger en comfortabeler aan de bal is", zegt Van Hooijdonk bij Studio Voetbal. "In die wedstrijden heb je de bal vaker dan tegen de sterkere tegenstanders. Het is wel zuur, omdat je Sangaré in de winter voor veel geld kon verkopen."

Artikel gaat verder onder video

Van Hooijdonk sluit niet uit dat die transfer alsnog plaatsvindt in de zomer. Sangaré is op te halen voor een gelimiteerde transfersom van 37,5 miljoen euro. "In Nederland krijgt hij veel kritiek, maar we kijken hier altijd wat iemand mét een bal kan. Hij is groot en sterk, hij heeft het profiel om naar de Premier League te gaan. Hij heeft power. Bij een middenmoter in de Premier League zou hij alles spelen."

Lees ook: Xavi Simons zichtbaar ontdaan na wissel bij PSV: 'Heerlijk, toch?'

Het is de vraag of Sangaré volgende week, tegen een 'grotere tegenstander' als Ajax, wel een basisplek krijgt van Ruud van Nistelrooij. Afellay zou Sangaré eigenlijk altijd opstellen, maar zeker in de grote wedstrijden. "Hij doet natuurlijk het nodige verkeerd aan de bal, maar hij verovert veel ballen en brengt fysieke kracht met zich mee. Ik zou hem zeker op het middenveld zetten. Ik zou hem laten spelen op de plaats van Gutiérrez."

Tegen FC Volendam (2-3 zege) was zondag wel een basisplaats ingeruimd voor Xavi Simons, al werd de spelmaker na 68 tegenvallende minuten gewisseld. De analisten schrokken van zijn optreden. "Simons speelde zijn slechtste wedstrijd die ik hem heb zien spelen bij PSV", zegt Van Hooijdonk, die bijval krijgt van Rafael van der Vaart. "Dramatisch was hij."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

pauldevries
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het grote probleem van Simons is dat hij te weinig uitgedaagd wordt. Hij zwakt af in plaats van dat hij sterker, beter, sneller en effectiever wordt. Dat heeft met zijn training (trainer) en medespelers te maken.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hij is gewoon niet zo goed dat is het. Na al die lof en overdreven hype is hij er zelf in gaan geloven . Leuke speler als het loopt verder niet

ajax kampioen 2024-2025
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Simons is nog niet getest tegen een tegenstander die op zijn hielen zit. krijg elke wedstrijd te veel ruimte ja dan kan ik nog mee doen met mijn 70 jaar!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen