Strijd om plek twee nadert ontknoping: AZ kan Ajax volgende klap uitdelen

24 april 2023, 12:56   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

De landstitel gaat naar Feyenoord, maar de strijd om plek twee ligt nog helemaal open. Na de 3-0 overwinning op Ajax heeft PSV de beste papieren, al blijft het verschil ten opzichte van de Amsterdammers met nog vier wedstrijden te gaan slechts drie punten. De eerstvolgende speelronde in de Eredivisie zou weleens cruciaal kunnen blijken. FCUpdate.nl zet de resterende programma’s van PSV, Ajax én AZ onder elkaar. 

Ajax had zondagmiddag in Eindhoven een belangrijke stap richting de voorronde van de Champions League kunnen zetten, maar het bezoek aan PSV werd een enorme teleurstelling voor de ploeg van trainer John Heitinga. Door de 3-0 nederlaag is Ajax de tweede plaats kwijtgeraakt aan PSV, dat nu dus op koers ligt om zich te plaatsen voor de voorronde van het miljardenbal. Met nog vier speelronden te gaan kan er uiteraard nog van alles gebeuren. Ook AZ loert in de slotweken nog op de tweede plek. 

Artikel gaat verder onder video

De Alkmaarders kunnen de strijd om die eindklassering over twee weken nóg spannender maken. Op 6 mei staat in Amsterdam de confrontatie tussen Ajax en AZ op het programma. Het verschil tussen beide ploegen is nu nog twee punten in het voordeel van Ajax, maar de Alkmaarders hebben de voorbije dagen flink aan hun zelfvertrouwen gewerkt. Bovendien heeft AZ dit seizoen al laten zien van Ajax te kunnen winnen. Op dezelfde dag gaat PSV op bezoek bij Sparta Rotterdam, dat vijfde staat in de Eredivisie. Met andere woorden, 6 mei wordt een belangrijke speelronde in de jacht op een ticket voor de voorronde van de Champions League.

Resterende programma’s PSV, Ajax en AZ


PSV (65 punten, +46)
6 mei: Sparta Rotterdam - PSV
14 mei: PSV - Fortuna Sittard
21 mei: PSV - sc Heerenveen
28 mei: AZ - PSV

Ajax (62 punten, +47)
6 mei: Ajax - AZ
14 mei: FC Groningen - Ajax
21 mei: Ajax - FC Utrecht
28 mei: FC Twente - Ajax

AZ (60 punten, +27)
6 mei: Ajax - AZ
14 mei: AZ - FC Emmen
21 mei: NEC - AZ
28 mei: AZ - PSV

© ProShots
It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

ajax kampioen 2024-2025
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hoe kan je als bestuur van ajax denken aan de cl. als je trainer en 16 spelers verkoop + een paar reserves! ( dit is de oorzaak dat Feyenoord kampioen word!? en PSV de 2e plaats pakt!? niet dat ze zo beter zijn dan ajax)

GJAM
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Sinisterra, Senesi, Malacia, Aursnes, Linssen, Sandler, Toornstra, Diemers, Bozenik,Cojocaru, Conteh, Bannis, Til, Nelson, Dessers, Bassett, Hendrix en nog enkele jeugdspelers zijn vertrokken. Tevens als Feyenoord nog 2 x wint en 2 x gelijk speelt (81 punten) of 3 x wint + 1 x gelijk speelt (83 punten) zijn dat meer punten van 6 van de 11 laatste kampioenschappen van Ajax, Coronajaar niet meegerekend. Mocht Feyenoord nog 4 x winnen (85 punten) heeft Ajax het maar 3 van de laatste 11 x beter gedaan. Ik denk dat dit aangeeft dat niet het slechte jaar van Ajax en het vertrek van diverse spelers de oorzaak is van het kampioenschap van Feyenoord. Feyenoord heeft gewoon zelf, ondanks het vertrek van vele spelers, een ijzersterk seizoen. Uw verhaal is beetje BS.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen