Sportminister Helder steunt idee van puntenaftrek in Eredivisie en Eerste Divisie

15 april 2023, 10:01   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

De plannen om puntenaftrek te koppelen aan de straffen die uitgedeeld worden wanneer voetbalfans zich misdragen, krijgen de steun van Sportminister Conny Helder. Dat is niet geheel verrassend, omdat zij actief is bij de VVD, die het voorstel ter sprake bracht. Ook volgens Helder is het tijd om (harder) in te grijpen. 

Dat wil ze overigens niet per se direct doen met de straffen van puntenaftrek, want volgens haar zijn er verschillende opties genoemd om het wangedrag van de supporters tegen te gaan. Die worden met de KNVB besproken om te kijken hoe het voetbal weer genormaliseerd kan worden. “Het moet een familiefeest zijn waar je gewoon je kinderen mee naartoe kan nemen”, stelt Helder tegenover het ANP.

Artikel gaat verder onder video

Helder gaat de verschillende plannen bij elkaar rapen en voorleggen aan de KNVB. Een andere oplossing is een betere handhaving van de verschillende stadionverboden en ook zouden volgens de VVD de verantwoordelijke partijen (clubs en KNVB) harder naar buiten toe moeten oordelen over de misstanden. 


Lees ook: KNVB grijp in: zet Feyenoord (nogmaals) uit de KNVB Beker 


Alle ontwikkelingen zijn in het leven geroepen nadat het bij verschillende clubs misging, met het raken van Davy Klaassen als meest negatief aansprekende voorwerp. Het ging echter ook bij sc Heerenveen, FC Groningen, SC Cambuur en FC Volendam recentelijk mis, terwijl het duel tussen NAC Breda en Willem II door de nieuwe maatregelen vrijdagavond nog werd gestaakt in de Eerste Divisie. De VVD pleit voor landelijke maatregel, waar Helder dus ook achter staat. 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dit is het paard achter de wagen spannen. Met puntenaftrek dupeer je de clubs en niet die raddraaiers die rotzooi trappen. Begin maar eerst met een meldingsplicht op wedstrijddagen en zet ze dan vast. Daarnaast veel zwaardere straffen want wat ze nu krijgen is gewoon een lachertje. Wanneer een club er niet voldoende aan doet om dat wangedrag van dat tuig te voorkomen kan je een club aansprakelijk stellen want het interesseert ze geen malle moer of de club door hun gedrag de dupe is (deze figuren komen niet voor het voetbal maar alleen om te rellen). Wat Hans Kraai gisteren zei klopt, een stadionverbod helpt niet want ze komen toch wel binnen dat is met die idioot in Eindhoven wel gebleken.

Ajeto!
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Opzich is een stadionverbod een heel goed werkend middel. Alleen hier krijg je hem opgelegd en word er voor de rest niks mee gedaan. Als je in het plaatselijke donutkwartier iemand van de club neerzet die koppen met paspoorten gaat vergelijken. En ja laat de clubs er maar iemand voor inhuren want de politie zelf heeft al genoeg te doen. Je kan wel uitdelen maar als er niet gehandhaafd word los je het probleem niet op.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen