Slot kan leven met bekeruitschakeling en heeft nieuws over Geertruida en Bijlow

7 april 2023, 15:14   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Feyenoord-trainer Arne Slot kan leven met de manier waarop Feyenoord woensdag werd uitgeschakeld in de KNVB Beker. Ondanks de nederlaag tegen Ajax zag de oefenmeester zijn elftal 'gewoon' goed voetballen. Aan de gebeurtenissen rond Davy Klaassen wilde hij niet te veel woorden meer vuil maken, "daar zijn andere mensen voor." 

"Ik denk dat wij met opgeheven hoofd het toernooi hebben verlaten", vertelt Slot tijdens de persconferentie van vrijdag. "We hebben, dat blijkt uit de data, harder gewerkt dan in elke andere wedstrijd en meer kansen gecreëerd dan in andere wedstrijden", zet hij die stelling kracht bij. Vrijdag hield Slot zijn selectie na een vrije dag in de nabespreking van De Klassieker voor dat het spel van Ajax feitelijk een pluim voor zijn elftal betekende. "Ik heb aangegeven dat het een groot compliment is als de regerend landskampioen hier blessures voorwendt om tijd te rekken", zei Slot, die wel nadrukkelijk vermeldde daarbij niet op Klaassen te doelen.

Artikel gaat verder onder video

Complimenten voor RKC
Na de bekeruitschakeling gaat de focus weer volledig op de Eredivisie, waarin zondag RKC Waalwijk wacht. Een lastige tegenstander, zo weet Slot uit ervaring. "Ik heb als Feyenoord-trainer drie keer tegen RKC gespeeld en alle drie de keren hebben we het heel moeilijk gehad", herinnert hij zich. "En weet je waarom? Omdat ze een goede ploeg hebben én een hele goede trainer. Goede individuele spelers, en ze kunnen wisselen van systeem. Ze weten daar altijd heel slim in te kopen, dat was in de tijd van Martin Jol al zo", prijst hij de inventiviteit van de tegenstander. "Ontzettend knap wat ze daar doen", besluit Slot.

Blessurenieuws

In De Kuip kan Slot zondag weer beschikken over Lutsharel Geertruida, die de bekerwedstrijd tegen Ajax vanwege een blessure moest laten schieten. "Lutsharel heeft alweer een week meegetraind. Hij had woensdag graag bij de groep gezeten, maar dat vonden we te riskant. Maar hij zit zondag zeker weer bij de selectie", kon Slot het verzamelde journaille melden. Voor Justin Bijlow is een rentree nog wat verder weg. Ook het duel met AS Roma, komende donderdag in de Europa League, komt mogelijk nog te vroeg voor de eerste doelman, vertelde Slot. "Hij zou misschien kunnen spelen tegen Roma, maar ik heb al eerder gezegd dat Timon (Wellenreuther, red.) het ook prima doet."

FootballTransfers: Het uitblinkende PSV-target dat het beste bij Feyenoord past 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een verademing deze coach . Prima weer ,en tussen de regels door ...😉

Lekker bezig
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Allemaal leuk en aardig, maar feit blijft dat je met een team in vorm, met een 12e man thuis, hebt verloren tegen een zeer zwak Ajax. Dan heb je gewoon gefaald.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als je als ajax zo moet spelen (of juist niet spelen maar liggen). Je constant opzoek bent naar opstootjes . En dat nodig hebt om te winnen met je miljoenen meer . Wat is dat dan !?

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mooi toch! Iedereen verwachtte dat ze Ajax uit de beker gingen schoppen en dan vliegen ze er zelf uit. En dan kun je kleinerend doen over "het is maar de beker" maar je speelt thuis, mét een goed draaiend elftal tegen een zwak en slecht functionerend Ajax. Dan mag je gerust het woord afgang gebruiken.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

je lult teveel weer je speelt elke dag hier 1 grote voetbal expert dat ben je niet. Stom vermoeiend kindje waarom kom je zelf niet een keer naar de kuip ,met je grote smoel elke keer

PokeBowl
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

haha, stiekem vind je afbraakvoetbal dan toch leuk he? Resultaat is het allerbelangrijkste: helemaal ajax natuurlijk. Wie is er dan eigenlijk echt af gegaan? Maar zoals altijd weet je nooit wanneer je je bek moet dichthouden, of snavel, whatever. Het moge duidelijk zijn dat meneer de aanstekerwerper in zijn eentje alle kansen voor Feyenoord heeft verprutst. Schandalige actie van een non-supporter, je lijkt een beetje op hem ook: kinderachtig. Door non voetbal liefhebbers zoals jij die maar blijven etteren worden dingen naar je hoofd geslingerd. Zonder staking weet ik niet of Ajax het had overleefd. Denk daar maar aan en gewoon even toontje lager.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen