Scheidsrechter Buitenpost - DHSC spreekt van 'extreem geweld', broer van Sneijder doet aangifte

24 april 2023, 18:59   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

De scheidsrechter bij de wedstrijd tussen vv Buitenpost en DHSC is nog steeds ontdaan van het geweld dat na de amateurwedstrijd plaatsvond. Robert de Wit (32) uit Groningen spreekt van een extreme vorm van geweld die hij nooit eerder heeft gezien.

"Ik ben helemaal niet zo snel onder de indruk, opstootjes zie je wel vaker en spelers stuiven ook heus wel eens op mij af, maar in deze extreme mate heb ik het nog nooit meegemaakt", zegt De Wit in een interview met de Leeuwarder Courant. Het ging pas mis toen hij floot voor het einde van de wedstrijd, zo vertelt De Wit. Spelers van DHSC kwamen toen op hem af.

Artikel gaat verder onder video

"Een speler van Buitenpost wilde mij een hand geven, waarop een lid van de technische staf van DHSC die jongen bij de keel greep en op de grond werkte", aldus De Wit. Daarna kregen meer spelers het aan de stok met elkaar. "Ook spelers die elkaar willen beschermen en mensen bij elkaar weg proberen te krijgen. Toen zag ik een speler van de uitploeg een aantal hele harde klappen uitdelen en schoppen."

Deze speler was volgens de Leeuwarder Courant Emre Bal, die nadat hij de rode kaart had gekregen richting de kleedkamers vluchtte. "Je zoekt op zo’n moment naar excessen en deze speler stak er echt bovenuit. Op den duur liep hij weg en heb ik hem nog de rode kaart getoond", aldus De Wit.

Volgens voorzitter Harry Lulofs van DHSC kreeg Bal echter de eerste klap. Lulofs kondigt in het Algemeen Dagblad aan dat de club, Bal en assistent-trainer Jeffrey Sneijder (de broer van Wesley) aangifte gaan doen. "Je mag nooit voor eigen rechter spelen. Maar ik heb de beelden gezien. Emre kreeg de eerste tik. Onze assistent-trainer Jeffrey Sneijder liep een hoofdwond op en er staan twee noppen in zijn benen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen