PSV legt Ajax voor de vierde keer over de knie en wint beker na knotsgekke strafschoppenserie

30 april 2023, 20:54   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

PSV heeft zondagavond voor de elfde keer in de clubhistorie beslag gelegd op de KNVB Beker. De Eindhovenaren waren in De Kuip in een verhitte en slopende finale te sterk voor Ajax. De ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij nam de strafschoppen uiteindelijk beter dan de grote rivaal uit Amsterdam.

 In Europa werden beide ploegen in de eerste knockout-ronde uitgeschakeld en in de competitie is het kampioenschap vrijwel uit zicht. Het winnen van de KNVB Beker was voor zowel PSV als Ajax de mogelijkheid om nog enige kleur te geven aan een teleurstellend seizoen. De Eindhovenaren leken in de bomvolle Kuip de beste papieren te hebben, nadat ze de ploeg van Heitinga vorige week nog met 3-0 versloegen. In de hernieuwde ontmoeting kon de Ajax-trainer niet beschikken over de geschorste Kenneth Taylor en had Calvin Bassey geen basisplaats, terwijl bij PSV bekerkeeper Joël Drommel onder de lat verscheen.


Hoewel Ajax in de beginfase het leeuwendeel van het balbezit had, hoefde de 26-jarige doelman niet in actie te komen. De Amsterdammers kwamen lastig van eigen helft af en hanteerde daarom veelvuldig de lange bal, die echter nauwelijks aankwam. Met individuele loopacties werd het middenveld soms ook overgestoken, maar vervolgens miste 020 de nauwkeurigheid om dreigend te worden. PSV loerde voornamelijk op de counter, maar kreeg ook weinig voor elkaar. Met hoge druk werd de bal soms wel veroverd, maar vervolgens misten ook de Eindhovenaren precisie in de passing. 


Ondanks het matige spel was er het nodige te zien op het veld, maar helaas was dit niet in positieve zin. Beide ploegen stonden onder hoogspanning en grepen het minste of geringste aan om commotie te veroorzaken. Werd er iemand geraakt, ging deze persoon soms als door de bliksem getroffen naar de grond, waarna er gelijk een dozijn aan spelers klaar stond om elkaar in de haren te vliegen. Een overtreding was soms niet eens nodig: zelfs een nonchalant weggegooid bandje of een vervelend weggetrapte bal waren redenen voor tumult en gele kaarten. 


Ondertussen werd er soms nog wel gevoetbald en hoewel de dreiging van Ajax na verloop van tijd toenam, hield PSV qua dreiging gelijke tred met de Amsterdammers. Brian Brobbey en Dusan Tadic konden in het Eindhovense strafschopgebied net op tijd gestuit worden, terwijl Guus Til aan de andere kant zijn schot gekeerd zag door Gerónimo Rulli. De Argentijnse doelman stond kort voor rust ook aan de basis van de 1-0 voor Ajax, toen hij met een snelle uittrap de kruin van Dusan Tadic vond. Hij kopte de bal door op Bergwijn, die met de bal aan de voet het strafschopgebied bereikte en zijn schot vervolgens via het lichaam van Jarrad Branthwaite zag binnenvallen.


In de tweede helft dacht André Ramalho al snel de 1-1 te maken, maar de Braziliaanse centrumverdediger stond na een doorgekopte bal buitenspel. Aan de andere kant had Brobbey even later de kans om de voorsprong van Ajax juist te vergroten, maar vanuit een lastige hoek schoot hij tegen de paal van een leeg doel. Het spel golfde op en neer met een hoger tempo dan voorheen, mede door een afname in het aantal opstootjes. Uiteindelijk was het PSV dat via invaller Thorgan Hazard toch langszij kwam. Na een paar korte combinaties bleef Xavi Simons sterk aan de bal, waarna de Belg zijn voorzet in het doel schoof.


Ajax probeerde vervolgens een snel antwoord te formuleren. Brobbey was na effectieve lange ballen tweemaal dichtbij een snelle 1-2, maar was niet daadkrachtig genoeg. In de slotfase bleef de ploeg van Heitinga aandringen: een paar losse flodders zorgden echter niet voor de beslissing. In het eerste deel van de verlenging was de aanvallende intensiteit van de Amsterdammers  minder en droogden de kansen op. De ploeg wilde wel aanvallen, maar was ook bang een tegendoelpunt te krijgen. Een defensief PSV kreeg daar een kans voor, maar de poging van Veerman werd eenvoudig gepakt door Rulli.


In de tweede helft toonde ook PSV drang naar voren, maar beide ploegen leken moegestreden en konden niets meer afdwingen bij de tegenstander. Penalty’s moesten zo de beslissing brengen. Nadat de eerste twee penalty’s raak werden geschoten, werd er daarna viermaal niet gescoord. Een keer redde Rulli, driemaal werd het doel gemist. Na opnieuw twee treffers zag Edson Alvarez zijn poging gekeerd worden door Drommel, waarna Fabio Silva de beslissende strafschop binnenschoot. 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

jurgen😎
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

100 miljoen geïnvesteerd en HELEMAAL NIKS IN AMSTERDAM!!!!!!!!!!!!!

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En nog onverdient ook

kib*
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jurgen, gelukkig heeft Ajax het geld voor, kan je van je cluppie niet zeggen EN wat heeft je cluppie nu al dan ? De CL zal een deceptie worden, omdat je cluppie totaal weg gespeeld wordt, zie maar wat Mourinho met je cluppie gedaan had. "Gaan jullie weer een jaar lang huilen ?" zei hij. Niet arrogant worden.

PokeBowl
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Haha, soms moet je gewoon stil zijn. Dat is bijvoorbeeld nu. Met zo een huishouding zo een slechte pot op de mat zetten en dan nog tof doen. Dan ben je echt van de pot gerukt. haha, ga maar lekker door. je zet jezelf gigantisch voor lul.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Janken doe jij hier al maanden Krotje . Jij en je vriendjes krijgen nu dezelfde behandeling als wat jullie jaren gedaan hebben . Weet je ook eens wat het is. Wij (de fans van de andere clubs ) nemen dat als kerels,jullie zijn de jankerts. Slechte winnaars ,slechte verliezers . Je club geeft 100 mil uit . En komt niet verder dan rollenbollen ,liggen,vuil spel ,en counteren . Ga je f ing kapot schamen voor een alvarez ,tadic etc man ipv beginnen over ons

GJAM
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gelukkig had Ajax een zeer succesvolle CL campagne dit jaar😂

jurgen😎
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

jij uit adam wil over arrogantie praten? En jullie hebben ook niks in de champions league te zoeken gaan jullie volgend jaar wel naar de champions league ? maar goed je kan veel zeggen Feijenoord is terecht dit jaar het beste .

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Alvarez mist, tadic en klaassen huilen . Iets met karma geloof ik 🤣

PokeBowl
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gefeliciteerd PSV, ik geniet. Ajax nog lekker afzakken naar de 4e plek zou echt de kers op de taart zijn. Lekker.

Krotje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het moet nu hardop gezegd worden: "PSV IS DIT SEIZOEN AJAX DE BAAS". Ik zie wel lichtpuntjes bij Ajax: Mika Godts, Conceicao, Hato. Met nieuwe aankopen van "het Diamantoog" zal Ajax revanche nemen. Ajax zal in het Nederlandse voetbal weer toppie zijn.

PokeBowl
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Niet alleen PSV.

Krotje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Poke Bowl, al zal Ajax dit seizoen 5e worden maakt het niet veel uit. Belangrijk is is dat Ajax eind augustus van dit jaar weer koploper zal zijn.

PokeBowl
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

In augustus worden er geen echte prijzen verdeeld, tenzij je de JC schaal wel een prijs beschouwd.

GJAM
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

In augustus staan ze waarschijnlijk bovenaan, voor de start van de competitie is de ranglijst alfabetisch gesorteerd!!

jurgen😎
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

die schaal mogen ze hebben shit prijs hahaha

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat wordt dan lastig 🤣

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Eerste speeldag mag daarna weet opzouten

PokeBowl
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

haha, lol

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wedstrijd was niet om aan te gluren. De Jong noemt het emotie.. maar wat ben ik blij dat die niet meer uitkomt voor Oranje. Penalty’s werden net zo genomen als het niveau van de wedstrijd. Gefeliciteerd PSV supporters, als die hier te vinden zijn tenminste. Ajax weet tenminste wat ze te doen staat deze zomer. Schreuder zijn aankopen hebben allemaal gefaald, Gerry al weg.. nu Edwin nog.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jullie ajacieden moeten gewoon eens ophouden over andere clubs/spelers . L de jong,simons zeuren idd veel,maar dat is tenminste mondeling Maar wat tadic ,alvarez ,klaassen presteren is echt absoluut velen malen erger. Liggen,naar het hoofd grijpen ,gooien ,slaan etcetc En dit is sinds heitinga ook de enige manier voor dit ajax om in een wedstrijd te blijven of winnen zie ook fey-020 Dit na een uitgaven van 100 mil . Man schaam je kapot en praat nooit meer over anderen . Ohja bedank die geweldige mede 'fans' van je, nog voor de nieuwe stoeltjes en wc's .

Lekker bezig
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Helaas, zielige 1e helft gezien, kijkend naar het gedrag van beide kanten. 2e helft een stuk leuker om te zien. Kon beide kanten op vallen, helaas aan het kortste eind getrokken. Enige lichtpuntje is de doorstromende jeugd zoals Hato, Godts, en Sylvano Vos. Kan alleen maar beter dan dit seizoen, dus vooruitkijken ipv stilstaan.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En wie was de aanstichter steeds . Juist die club uit 020 !! . Die doen dit gewoon expres joh . Voetballend komen ze anders nergens

Gerrit05
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Slechte wedstrijd... Maar ja.. wat verwacht je anders als het om de troostprijs gaat🤣🤣🤣 Zag ze blij zijn dan met zo'n nutteloze prijs.. nu is het weliswaar PSV die doen alsof ze de CL gewonnen hadden, maar als het Ajax was geweest, had ik het net zo lachwekkend gevonden. Lekker blij zijn, lekker feest vieren met zo'n verrotte dennenappel, phoe phoe, sjapoo hoor🤣👍

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen