Reserve kampioenselftal Feyenoord wil weerzien in halve finale Europa League: 'Zou crazy zijn'

20 april 2023, 16:17   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Bart Nieuwkoop hoopt in de volgende ronde van de Europa League tegen zijn oude werkgever Feyenoord te spelen. Bij een overwinning van zijn club Union Sint-Gillis in de kwartfinale tegen Bayer Leverkusen en een goed resultaat van de Rotterdammers tegen AS Roma treft hij zijn voormalige club. 

In Duitsland speelde de club van Nieuwkoop 1-1 tegen Bayer Leverkusen, waardoor de Belgen tijdens de return in Brussel aan de bak moeten. Feyenoord won met 1-0 in De Kuip tegen AS Roma en moet een heet avondje in Rome doorstaan. “Het zou totaal crazy zijn. Ik heb tien jaar bij Feyenoord gespeeld en nu ben ik gewoon een grote fan”, zegt de speler van Union in gesprek met Het Laatste Nieuws. “In de voorbereiding voetbalden we al eens tegen hen. Dat ging me goed af, ik heb toen gescoord.” 

Artikel gaat verder onder video

Nieuwkoop werd bij Feyenoord kampioen in 2017 en maakte in 2021 transfervrij de overstap naar toenmalig promovendus Union. De club had weinig bekendheid, maar in dat seizoen werd de Brusselse club bijna kampioen van België. “De mensen wisten eerst niet waar ik naartoe ging en nu kent iedereen Union. Ze zijn blij dat het goed met me gaat.” 

Feyenoord liet de verdediger dus gratis vertrekken, maar daar liggen ze volgens Nieuwkoop niet wakker van. “Nee, ik denk niet dat ze spijt hebben. Ze hebben zelf heel goede spelers teruggehaald en zijn al twee seizoen top bezig. Ik denk niet dat ze daar spijt van hebben.” 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen