Nu al duidelijk aan welke kant penalty's worden genomen bij Ajax - PSV, Marciano Vink is verbaasd

30 april 2023, 17:07   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Als de bekerfinale tussen Ajax en PSV uitmondt in een strafschoppenserie, worden de penalty's genomen aan de kant van de supporters van Ajax. Dat werd ruim een uur voor de aftrap al bepaald in een loting, tot verbazing van ESPN-analist Marciano Vink.

Teammanagers Jan Siemerink (Ajax) en Bas Roorda (PSV) deden samen met scheidsrechter Dennis Higler een toss, die werd gewonnen door Siemerink. Vink vroeg aan ESPN-verslaggever Aletha Leidelmeijer waarom zo'n loting al voor de aftrap is verricht.

Artikel gaat verder onder video

"Wat is de reden dat er vooraf geloot wordt? Het is toch veel mooier om de emotie te zien na zo'n wedstrijd, als je de aanvoerders ziet die allebei hopen dat het aan hun kant gedaan wordt?", reageerde Vink. "Dat vind ik veel romantischer en mooier."

Leidelmeijer kon zich daarin vinden: "Absoluut, dat is heel romantisch, maar je weet ook dat heel veel mensen hun hoofd verliezen, te veel emoties, dus alles wat je vooraf kunt aftikken, kun je maar beter doen." De lachende Vink noemde de verklaring 'niet bevredigend'.

De bekerfinale tussen Ajax en PSV volg je via ons liveblog.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ach ze gunnen 020 ook iets dat weet je toch . Wel leuk dat wat de media altijd ziet als een troostprijs ,ineens veranderd in een hoofdprijs

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen