'Nieuw groot bod op Eredivisie-rechten uitgebracht; clubs kunnen profiteren'

26 april 2023, 08:11   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Door TV-aanbieders KPN, T-Mobile, Vodafone/Ziggo en Delta is er een bod uitgebracht om de Eredivisie-rechten over te nemen van ESPN. Dat wist De Telegraaf dinsdagavond te melden, wat vervolgens ook werd bevestigd door zakenman Chris Woerts bij Vandaag Inside. Nederlandse clubs zouden flink kunnen profiteren als de rechten van de Eredivisie naar de combinatie van de TV-aanbieders gaan.


Het leek een gelopen koers voor de TV-aanbieders, nadat ze niet met een bod op tafel kwamen en de Nederlandse clubs het liefste zo snel mogelijk duidelijkheid wilden hebben. Nu lijkt er toch wat te veranderen, want er is een bod uitgebracht wat ook nog eens hoger zou zijn dan wat ESPN zou willen betalen. De TV-aanbieders zouden jaarlijks vijftig miljoen euro meer op tafel leggen dan de huidige rechthebbende, ESPN.

De clubs zouden jaarlijks tweehonderd miljoen euro - exclusief bonussen - tegemoet kunnen zien, terwijl voor deze periode ESPN 167 miljoen wilde neerleggen. Het aanbod van de TV-aanbieders is voor de clubs in ieder geval aantrekkelijk, maar nu is het aan de Eredivisie CV om de aanbiedingen in overweging te nemen.  De Nederlandse kabelaars legden dinsdag hun bod voor aan Eredivisie CV-directeur Jan de Jong en de mediacommissie van de Eredivisieclubs. 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Klantenservice
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Maar wat betekent dit voor de klanten? Makkelijker en goedkoper toegang tot eredivisiewedstrijden, of juist forse prijsstijgingen? Dat verhoogde bod moet ergens vandaan komen. Het is misschien goed voor de clubs, maar is dat ook zo voor de klanten van de tv aanbieders?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen