Malacia afgemaakt door Engelse media na opvallende blunder

13 april 2023, 23:38   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Tyrell Malacia wordt na het gelijke spel van Manchester United tegen Sevilla (2-2) aan de schandpaal genageld. De oud-Feyenoorder schatte vijf minuten voor tijd een voorzet helemaal verkeerd in en tikte daarna de 1-2 achter David de Gea. Het was het begin van het einde, want niet veel later werd het ook 2-2. 

Manchester United-legende Paul Scholes kan niks begrijpen van de defensieve blunder van Malacia. "Het is een makkelijke bal, zwaai er gewoon met je voet naar. Deze mag je niet zo laten stuiteren", vertelt hij tegen BT Sports. Youtuber en Manchester United-fan Mark Goldbridge is furieus na de remise. "Het leek alsof we niet wisten wat we deden. Je gaat je middenveld niet testen als je 2-0 voor staat in de kwartfinale van de Europa League met nog tien minuten te spelen", aldus Goldbridge op zijn Youtube-kanaal.

Hij doelt hiermee op de wissels die Erik ten Hag deed in de slotfase van het duel. Onder andere Bruno Fernandes werd na een half uur naar de kant gehaald, net als Anthony Martial en Jaden Sancho. Wout Weghorst, Christian Eriksen en Anthony Elanga moesten hun team helpen de voorsprong te behouden, maar dat lukte niet.

Van The Manchester Evening News krijgt Malacia een vijf. "Een verbetering ten opzichte van zijn prestaties in het weekend, maar zijn sombere verdediging maakte een wedstrijd van een gelijkspel waar United in uitrolde", aldus de krant. Goal.com is een stuk minder aardig, de site geeft Malacia een drie. Weghorst kreeg een vier van de site, de geblesseerd uitgevallen Lisandro Martinez kreeg een zeven.

© ProShots

Volgende week speelt Manchester United de lastige uitwedstrijd tegen Sevilla, met een 2-2 gelijkspel als uitgangspositie. Tussendoor spelen Ten Hag en zijn mannen een taaie uitwedstrijd tegen Nottingham Forrest. Op 20 april zal heel Manchester voor de televisie zitten om te kijken of de helden in het rood een ticket voor de halve finale van de Europa League kunnen bemachtigen.  

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen