KNVB erkent fout: ook wedstrijd in Eredivisie had moeten worden stilgelegd

17 april 2023, 17:59   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

De wedstrijd tussen Excelsior en Go Ahead Eagles (2-1) had vrijdagavond stilgelegd moeten worden, zo laat een woordvoerder van de KNVB aan het ANP weten. Tijdens het duel belandden bij het vieren van een doelpunt bekers bier op het veld. Scheidsrechter Erwin Blank greep echter niet in.

Dat had volgens de aangescherpte regels wel gemoeten. "Wedstrijden worden stilgelegd als er voorwerpen op het veld worden gegooid - ongeacht de reden daarvoor. Vreugdebier is dus ook niet toegestaan", verduidelijkt de bond.

Artikel gaat verder onder video

De KNVB heeft naar aanleiding van het incident rond Davy Klaassen tijdens de wedstrijd in de halve finale het bekertoernooi tussen Feyenoord en Ajax de regels aangescherpt. Het gevolg daarvan werd vrijdag meteen duidelijk: de Brabantse derby tussen NAC Breda en Willem II werd eerst stilgelegd toen er met vuurwerk op het veld was gegooid en vervolgens gestaakt nadat Willem II-spelers bij het vieren van de 0-1 werden bekogeld met bier.

Tijdens de wedstrijd tussen FC Utrecht en FC Twente (1-0) werd tot twee keer toe een bal op het veld gegooid. Hoewel de KNVB dat gedrag 'heel vervelend' vindt, hoeft daar volgens de bond niet een wedstrijd om te worden stilgelegd. "Het zal ook nog wel vaker gebeuren, maar een voetbal is duidelijk niet het voorwerp waar we op doelen bij de maatregelen die we afgekondigd hebben. Anders wordt het als bijvoorbeeld volle bierbekers, aanstekers of munten richting het veld worden gegooid."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

BasNahumury05
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als er spullen op het veld worden gegooid, dan moet er volgens de huidige regels worden gestaakt. Daarom bevreemdt het mij, dat de wedstrijd FC Utrecht-FC Twente niet werd stilgelegd. Tot 2x toe werd tijdens doelrijpe kansen voor Twente een bal het veld opgegooid. Zo waren er dus 2 ballen in het spel....

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Vreugdebier. Bedenk even hoe achterlijk dat dat is.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zegt iemand die nooit buiten komt. Deze regels van de knvb zijn net zo achterlijk als het gooien op zich . En gaat nooit het grote probleem overal echt aanpakken en verminderen . Je gooit ,je krijgt een verbod ,een week later zit je er gewoon weer met de huidige wetten . Verder is gooien idd achterlijk maar je moet niet op alle slakken zout leggen

ajax kampioen 2024-2025
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

KNVB. waarom had je het LEF niet om de bekerwedstrijd Feyenoord- AJAX te staken dat was pas een punt geweest. en dan hadden ze een goed voorbeeld kunnen stellen Feyenoord 4 wedstrijden zonder publiek . 2 thuiswedstrijden en 2 uitwedstrijden schorsen . nu pakken ze kleinen clubs . lekker makkelijk voor de KNVB.

Ronnie
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Er moet geen onderscheid gemaakt worden in wat er op het veld gegooid mag worden. Gewoon duidelijk zijn: er mag niets op het veld worden gegooid. Dat hoeft de scheids niet moeilijk te doen en hoeven we er achteraf ook niet over te discussieren.

Gerzo
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hele tijd terug was ik bij de wedstrijd FC Volendam-Feijenoord. Tijdens de wedstrijd werd er een bal op het veld gegooid. Op dat scoorde Feijenoord. Het doelpunt werd afgekeurd.

ajax kampioen 2024-2025
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

KNVB. Had de wedstrijd om de KNVB beker als voor beeld moeten gebruiken. en Feyenoord als thuis ploeg. meten schorsen en ajax als winnaar moeten uit roepen. en als straf voor Feyenoord 4 wedstrijden zonder publiek meten laten spelen. en 50.000.euro boeten moeten geven,. in plaats hier van pakken ze de kleinen clubs. wat makkelijk zeg.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen