Jurriën Timber komt met korte en krachtige tweet na wangedrag in Klassieker

6 april 2023, 20:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Jurriën Timber vindt dat woensdagavond een grens is overschreden tijdens het bekerduel tussen Feyenoord en Ajax (1-2). De verdediger van Ajax plaatst donderdagochtend een tweet met een heldere boodschap: er zitten grenzen aan rivaliteit.

Timber zette zijn boodschap kracht bij met een afbeelding van Davy Klaassen, die werd geraakt door een aansteker uit het publiek. Een 32-jarige man uit Roelofarendsveen werd aangehouden in De Kuip; Ajax heeft besloten aangifte te doen tegen de man.

Artikel gaat verder onder video

Eerder op de donderdag bemoeide zelfs FIFA-voorzitter Gianni Infantino zich met de gebeurtenissen. "Er is absoluut geen plaats voor geweld in het voetbal, op of naast het veld", schreef Infantino op Instagram. "Dergelijke gebeurtenissen, zoals tijdens de halve finale van de Nederlandse beker tussen Feyenoord en Ajax met Davy Klaassen, horen niet thuis in onze sport of in de samenleving."

FootballTransfers:  De perfecte opvolger van Kvaratskhelia bij Napoli speelt voor Ajax 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Kemi English
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

https://www.feyenoordinbeeld.nl/knvb-straft-ajax-niet-voor-aansteker-op-hoofd-berghuis/

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Is natuurlijk idd belachelijk dat gooien ,Maar hij vertelt er niet bij dat ze zelf de boel aan het uitlokken waren . Beetje zelfde verhaal met spreekkoren . Zelf roepen we zijn de.... ,en bij een tegen reactie gaan huilen . En de media zendt ook alleen de tegen reactie uit .

Sir Liverpool46
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Supporter van Feyenoord zijn is natuurlijk ook al belachelijk. Dat er nog mensen rond lopen die met dat zooitje geassocieerd willen worden. Elke keer de zelfde smoes. Het zijn altijd maar een paar. Dit is meer dan structureel dat dit gedrag bij supporters van Feyenoord voorkomt. Er is maar 1 straf voor zulke ploegen. Uitsluiten van Europees voetbal!
Een incident zoals bij psv hou je bijna niet tegen. Maar dat bij Feyenoord is andere koek. Daar zitten 50.000 randdebielen in een stadion. Dat moet gewoon niet kunnen. Het is nu acht tijd dat de knvb en Uefa ze keihard straft. Een ploeg die deze aanhang heeft verdient niet het hoogste podium. Ze zijn een gevaar en een last voor de maatschappij!

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Sir liverpool . Leuke naam ,maar je praat echt onzin . En gaat poltiek correct praten ,beetje goedkoop punten scoren . Kijk mij eens geweldig wezen

Lekker bezig
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Moet je nou echt serieus onder elk bericht de schuld geven aan Ajax spelers? In elke klassieker zijn er relletjes, wordt er geprovoceerd, etc. Dat geeft je echter NOOIT het recht als supporter om dingen naar spelers te gooien met het doel ze te verwonden. Dit is gewoon puur tokkiegedrag, ongeacht voor welke club diegene is. Ga niet rechtlullen wat krom is, komop zeg.

0laf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Sir Liverpool, je praat poep! Wat gebeurt met deze supporters en incidenten heeft niets te maken met de club Feyenoord die ik een zeer warm hart toedraag. Ik vond het al soort van positief dat er minder mensen sprongen bij "Wie niet spring, die is een ....".

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Sir Liverpool supporter zijn word je niet dat zit in je bloed !!!

knarf65
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

er gebeurd haast niks in dat stadion er zitten veel gezinnen in die vakken.het is alleen als ajax komt dat werkt als een rode lap op een stier maar dat geld ook andersom.wat denk jij hoe de oudere feyenoordsupporters het moesten slikken met dat schrift bommen op die kkstad en daarbij een tekening van een brandende stad.tuurlijk zitten er rotte appels bij en die mogen ze van mij ook verwijderen maar het merendeel zijn emotionele supporters die vanuit het hele land komen.toen giminez 0-1 maakt e daar toen sprong hij over de borden heen om het te vieren toen kwam er ook alles naar beneden.het is op het moment overal raak op de velden maar ook in de maatschappij.

Jaco63
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Geloof dat 020 rond loopt met hersenspinsel,als je geen verstand van voetballen heb pak dan je breiwerk.op

Roeldijkstra
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Een gepaste straf voor feyenoord zou zijn de eerst komende jaren feyenoord-ajax zonder thuis publiek laten spelen. Ajax supporters zijn toch al niet welkom. Is het lekker rustig in dat bouwval van een stadion. Terug naar de corona tijd gewoon zonder publiek spelen. Want het zijn er niet 3 of 4 gekken maar het halve stadion .... Waarom denk je dat er geen feyenoord supporters naar rome mogen volgende week. Zonde hoor zo'n mooie wedstrijd en dan mag je er niet heen. Ga zo door je helpt clubbie lekker de afgrond in. Als ik Klaasen was zou ik ook een aanklacht tegen de club feyenoord doen die kunnen niet de veiligheid garanderen voor de spelers. Schandalig van feyenoord en zijn supporters.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jullie slopen de kuip ook niet he bij een finale,en vallen de tegenstander aan. Berghuis als feyenoorder is daar ook niet bekogelt ,en esteban is ook niet aangevallen in de arena . De vermeerpop ,was een lieve knuffel toch Rot toch op joh . Schijnheil.

0laf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jij bent Klaasen niet, en ik denk dat hij daar heel blij mee is. Ik snap dat.

H. Smit
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dit is allemaal heel slecht voor het Nederlandse voetbal. Nederland word weer eens negatief op de kaart gezet. Het is maar een spelletje, waar we van moeten genieten. De supporters verpesten het voor de club.

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja ja de ajaxfanboys zijn allemaal lieverdjes ineens.liverpool fan is helemaal vh padje.Natuurlijk kotst elk normaal mens van de actie van gisteravond.Maar dat wil niet zeggen dat het wel normaal is als het amsterdamse tuig hetzelfde doet.Het is een maatschappelijk probleem ,en niet net doen of het alleen bij feyenoord voorkomt.We hebben onlangs nog gezien hoe bij psv een fan het veld op kwam.Hoe bij groningen een fan zijn eigen speler een klap gaf.En berghuis kreeg in dienst van fnoord in 2017 al een aansteker op zijn kop waar niks!!! mee gedaan werd!.Blijf eens eerlijk en straf keihard , maar wel consequent.

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Heb je 200 % gelijk in relschoppers zitten ook zeker in Amsterdam maar ook in Eindhoven Den Haag en Groningen en nog meer steden word gewoon tijd dat de relschoppers niet meer in de stadions mogen komen maar dit gaat lastig worden .

Bibol
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Sir Liverpool46 Gaat het goed met je? Bedankt voor de geweldige belediging aan het adres van de onschuldige supporters! De actie was zeker schandelijk maar iedereen over één kam scheren vind ik nogal respectloos

Jwvb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Om te beginnen Ik ben zelf ajax liefhebber Maar wat er woensdagavond in de kuip gebeurde kan nog feyenoord nog de rest van de aanwezige feyenoord supporters niks tegen doen en ja het is idd te gek om los te lopen de enigste die hadden kunnen ingrijpen waren de supporters om die ene die de aansteker gooide maar ook ik snap dat ook due mensen niet van tevoren wisten wat hij van plan was ! Ik hoop dat feyenoord niet te hard wordt gestraft wat de club kan hier niets tot weinig aan doen lijkt mij

joshposhhosphosj12
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

het blijkt dat hier evenveel gestoorden rondneuzen als in de Kuip, de Arena, of in welk stadion dan ook. Jammer dat die minderheid niet uitsterft. Ongezonde rivaliteit dus. Wegwezen dus.

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het word inderdaad steeds beroerder hier tis net of alles draait om de haat tussen Ajax en Feyenoord . Vind er weinig meer aan hier !!!

Richard
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

2 weken geleden scoorde Gimenez de 0-1 tegen Ajax en werd toen bekogeld door de supporters van Ajax, ik kan mij niet herinneren dat Timber en Klaassen toen hun eigen achterban hebben aangesproken hierover. het verschil zit hem blijkbaar in het geraakt worden of niet bij deze jongens. Daarbij, de aansteker kwam van iemand uit Heerhugowaard dus was waarschijnlijk een Ajax supporter die een Feyenoorder wilde raken.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Berghuis als feyenoorder werdt geraakt. Maar heeft haar dus dat ziet er niet zo erg uit . Maar is wel hetzelfde . Knvb vondt het niet nodig ajax te straffen . Dit zegt alles over al die mensjes die nu feyenoord de grond in willen boren

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen