Hiddink twijfelt niet na vraag of Van Nistelrooij een internationale toptrainer wordt

30 april 2023, 13:49   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Guus Hiddink ziet een toekomstige toptrainer in Ruud van Nistelrooij. De gelouterde oefenmeester werkte in 2014 en 2015 bij het Nederlands elftal samen met Van Nistelrooij, die toen fungeerde als zijn assistent. In die periode stimuleerde Hiddink hem om al zijn trainersdiploma's te behalen.

Bij het ESPN-programma Goedemorgen Bekerfinale kreeg Hiddink de vraag of Van Nistelrooij, die zondag met PSV aantreedt tegen Ajax in de bekerfinale, de internationale top gaat halen als trainer. Hij antwoordde gedecideerd 'ja'. Later in het programma vertelde Hiddink over zijn samenwerking met Van Nistelrooij bij Oranje.

Artikel gaat verder onder video

"Bij het Nederlands elftal haalde hij het een na hoogste diploma. Toen zei hij: 'Ik vind het eigenlijk genoeg.' Ik zei: 'Vriend, jouw positie bij het Nederlands elftal is niet in geding, maar je moet nu wel die pro license gaan halen.'"

"Hij zat toen nog in de modus van het studeren. Als je het vijf jaar nog wilt doen, gaat het niet meer lukken. Achteraf, toen hij de job kreeg, zei hij ook: 'Ik ben blij dat je me even onder druk hebt gezet in die periode'. In dit seizoen met PSV doet hij veel ervaring op, zeker omdat het niet geruisloos loopt."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen