Feyenoord maakt statement richting eigen fans: 'Gebruik je verstand'

9 april 2023, 20:04   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Feyenoord is zondagavond met speciale shirts het veld opgekomen voor het thuisduel met RKC Waalwijk. Daarop was te lezen 'gebruik je verstand' en 'steun je club', onder meer verwijzend naar de woorden van John de Wolf afgelopen woensdagavond in De Klassieker tegen Ajax. Daarmee willen de Rotterdammers een statement maken naar aanleiding van het incident met Davy Klaassen.

Het had woensdag een mooie voetbalavond moeten worden. Met De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax stond er een heerlijk affiche op het programma in de halve finale van de KNVB Beker. De Amsterdammers kwamen vlak na rust voor de tweede keer op voorsprong. Niet heel lang na het doelpunt van Klaassen ging het mis in de Kuip. Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökçü en Dusan Tadic-aanvoerder Ajax zochten elkaar op na een verhit duel en dat leidde tot een opstootje tussen de spelers van beide clubs. Bij dat opstootje kreeg Klaassen vanuit het publiek een voorwerp tegen zijn hoofd gegooid. De Ajacied raakte daarbij lichtgewond en dat was voor de scheidsrechter van dienst reden om het duel tijdelijk stil te leggen.

Artikel gaat verder onder video

Terwijl de spelers van Feyenoord en Ajax in de kleedkamer in afwachting waren van een eventueel vervolg van de wedstrijd, kwam De Wolf, assistent van Feyenoord-trainer Arne Slot, het veld op om het publiek toe te spreken. De Wolf richtte zich daarbij op de hoek waar het voorval met Klaassen plaatsvond. 'Gebruik je verstand, godverdomme', klonk het uit de microfoon. Feyenoord heeft ervoor gekozen om de eerste drie woorden te bedrukken op een speciaal shirt, dat voor de aftrap van de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk werd gedragen door de spelers. In kleine letters valt ook nog 'steun je club' te lezen. Feyenoord kan tegen RKC Waalwijk de voorsprong op Ajax en PSV weer vergroten tot acht punten.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen