Driessen kritisch op keuzes Heitinga: 'Hij moet wel het sterkst mogelijke Ajax opstellen'

3 april 2023, 07:43   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Hoewel Ajax er ongetwijfeld alles aan gelegen was om zich zondagmiddag te herstellen van de nederlaag tegen Feyenoord, besloot John Heitinga om zijn opstelling voor het bezoek aan Go Ahead Eagles flink te wijzigen. De oefenmeester had in zijn basiself een plekje ingeruimd voor Youri Baas, Davy Klaassen én Brian Brobbey. Maar het gewenste resultaat bleef uit. Valentijn Driessen begrijpt weinig van de keuzes van Heitinga.

Twee weken na de verloren Klassieker tegen Feyenoord had Ajax de kans om de achterstand op de koploper uit Rotterdam heel even terug te brengen tot drie punten. De Amsterdammers trapten al om 12.15 uur af tegen Go Ahead Eagles, terwijl Feyenoord ‘pas’ om 14.30 uur zou beginnen aan de uitwedstrijd tegen Sparta. Maar Ajax kwam, ondanks een flink gewijzigde opstelling, niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel.

Artikel gaat verder onder video

Driessen verbaast zich in zijn column vooral over de vele wisselingen bij Ajax. Zo zaten aankopen Owen Wijndal, Calvin Bassey en Steven Bergwijn - in De Klassieker allemaal nog basisspeler - op de bank. “Heitinga presteerde het om bij angstgegner Go Ahead Eagles de bank te bezetten met zo’n 80 (!) miljoen euro aan versterkingen, terwijl hij er zit om aankopen te laten renderen”, schrijft de verslaggever van De Telegraaf. "Ajax heeft weliswaar dramatisch ingekocht in de zomer van 2022; Heitinga moet wel het sterkst mogelijke Ajax opstellen.”
 
In zijn eerste wedstrijden als hoofdtrainer van Ajax koos Heitinga steevast voor dezelfde namen. Maar de laatste weken is hij toch aan het wijzigen geslagen. “Waar hij voor de nederlaag tegen Feyenoord koos voor vastigheden en een mooie serie neerzette tegen een reeks slechte en middelmatige ploegen, gooide hij vanuit het niets de boel volledig om in Deventer. Zonder resultaat”, schrijft Driessen, die Heitinga in de tweede helft nog een opvallende keuze zag maken. “Terwijl Ajax joeg op een doelpunt bracht Heitinga niet een extra spits naast Brobbey, maar haalde hij z’n topscorer naar de kant voor Bergwijn.”

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als je Tadic weer op de vleugel zet speel je met 10 man, die kan dat niet meer. Bergwijn kan geen hele wedstrijd spelen maar wel starten. Dan had je Brobby later kunnen inbrengen als extra spits. Was anders met Conceição gestart, altijd dreiging. Was hele slechte opstelling van Heitinga. Gelukkig heeft AZ punten laten liggen anders stond je derde. De (gedeelde) tweede plek met PSV is al zwaar om dit vast te houden.

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat doet er met Hato op kreeg paar weken geleden speelminuten en nu niks meer ?

Krotje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Helaas Ajax begint vermoeiend te worden om er nog aandacht te schenken. FC De Arena stelt hun supporters heel erg teleur, niemand uitgezonderd. Deze selectie m.u.v. Lucca, Conceicao, Kudus, Rulli, Alvarez bestaat uit een stelletje slappe praatjesmakers. Ongelooflijk dat deze selectie in de basis staat, terwijl bij Jong en de Onders veel talent staat te trappelen om hogerop te klimmen. Het maakt niet uit welke TD, Coach er bij gehaald worden, de kwaliteit van de huidige A1 Nederlandse Ajaxspelers is inferieur ook van Tadic. In interviews beloven ze veel, maar van Emmen, Volendam, Go Ahead te kunnen winnen kunnen ze niet. De bekendste club van Nederland en in de internationale voetbalwereld het gerespecteerde Ajax is qua geloofwaardigheid passé. Het zal vanaf nu enkele seizoenen duren voordat er wat van Ajax in de top te vernemen gaat worden, tenzij er goede nieuwe spelers er bij komen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen