Derksen ergert zich vooral aan 'nieuwe generatie snotneuzen' in De Kuip

6 april 2023, 21:52   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Johan Derksen vindt de ophef die is ontstaan over de gebeurtenissen tijdens De Klassieker van woensdag maar overdreven. De journalist maakt zich juist kwader om de spreekkoren die zowel in De Kuip als ook bij Spakenburg - PSV te horen waren. 

"Ik was verbaasd over alle heisa vandaag", zegt Derksen in de donderdaguitzending van Vandaag Inside. "Ik heb me juist ontzettend geërgerd aan een nieuwe generatie snotneuzen. Jonge supporters die voor de wedstrijd al zongen over 'Joden aan het gas', aldus Derksen. Ook de spreekkoren van het Spakenburg-publiek aan het adres van Xavi Simons kunnen zijn goedkeuring bepaald niet wegdragen. 

Artikel gaat verder onder video

Dat er zaken op het veld gegooid worden is niets nieuws, meent Derksen. "Jan Boskamp kreeg voor de wedstrijd tussen Feyenoord en Estudiantes (in 1970, red.) al een muntstuk tegen zijn hoofd", geeft hij als voorbeeld. "Ik heb vandaag de burgemeester van Rotterdam in mineur gezien, de minister komt er nog eens bij. Dit gebeurt al vijftig jaar en nu ineens is het een nationale ramp", foetert Derksen. 

Volgens Derksen stelde Davy Klaassen, die geraakt werd door een aansteker en de strijd in De Kuip daardoor uiteindelijk moest staken, zich schromelijk aan. "Hij had er toch gewoon mee door kunnen spelen. Het wordt allemaal gedramatiseerd", meent hij. "Hij heeft zo'n klein sneetje waar een druppeltje bloed uitkomt en dan wordt er theater gemaakt." 

René van der Gijp sluit zich bij zijn tafelgenoot aan. "Als er zoveel mensen bij elkaar zitten zijn er altijd een paar die op gekkigheid uit zijn, die hou je niet tegen", meent Van der Gijp. Volgens hem is het in het buitenland nog altijd vele malen heftiger dan in Nederland. "Duitsland is erger, Frankrijk is erger, Portugal is erger, Italië is erger", somt Van der Gijp op. "In Zwitserland vallen bij Basel elke week twee gewonden bij de politie."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Spreekkoren gebeurd ook al jaren en jaren . De club ajax doet na al die tijd nog niks aan het j.d.n geroep van hun eigen fans . In al die supportershomes worden de meest vreselijk dingen gezongen . Maar goed zingen wij zijn de j.d.n en dan de tegenreactie is een schande

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wordt echt tijd voor een spiegel jongen, ook in jouw omgeving zullen ze er vast 1 verkopen. Stop eens met het roepen en wijzen naar andere.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Lezen is lastig . Ik zeg alleen dat het niet alleen feyenoord is. Want iedereen wijst nu naar mijn club Jij en meerdere hier hebben de oogkleppen op ,,want ja in amsterdam gebeurd niks toch . Koop er zelf een

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Een geuzennaam heb je voor jezelf. Voor je eigen clubje mensen. Daar bedoel je geen andere Nederlandse joodse mensen mee en het is ook niet lacherig of vernederend bedoeld jegens wat er in de Tweede Wereldoorlog met joden (en anderen) is gebeurd. Dat is een groot verschil met allerlei debielen die gaan roepen dat joden aan het gas moeten. Daarmee beledig je en ben je volstrekt respectloos tegenover overlevers van nazi-kampen, joodse mensen in het algemeen en kinderen en kleinkinderen van joodse mensen die de oorlog niet overleeft hebben. En daarom zijn die achterlijke kreten strafbaar. Volstrekt logisch.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gelul . Ajax had allang hun 'fans ' aan moeten pakken . Geuzennaam me reet joh . Gewoon uitlokken ,je weet de reactie en niet alleen in de kuip .

kib*
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ach de bekerfinale wordt AFC Ajax/PSV, mooi affiche.

Krotje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Derksen zei: -"Johan Derksen vindt de ophef die is ontstaan over de gebeurtenissen tijdens De Klassieker van woensdag maar overdreven. Dat er zaken op het veld gegooid worden is niets nieuws, meent Derksen. "Jan Boskamp kreeg voor de wedstrijd tussen Feyenoord en Estudiantes (in 1970, red.) al een muntstuk tegen zijn hoofd", geeft hij als voorbeeld.". Wat een argument. Dus de inval van Rusland in Oekraïne daar hoeft men niet zo'n heisa van te maken, want wat Nederland in '40-'45 meemaakte dat was erg. Toch ? Het gaat niet om de aansteker Derksen, maar het gaat om het totaalplaatje, dit kan nu niet meer, het gaat ook niet om jouw kaars, maar om het totaalplaatje Johan. Derksen bagatelliseert zo dom weer, Ik wil hem horen klagen als hij eens een aansteker naar zijn wang gesmeten krijgt dan wil ik zien of hij zich aanstelt of niet. -"Ik heb me juist ontzettend geërgerd aan een nieuwe generatie snotneuzen. Jonge supporters die voor de wedstrijd al zongen over 'Joden aan het gas', aldus Derksen. " Ja Derksen hier heb je gelijk in, het is verwerpelijk en is smakeloos en moet flink aangepakt worden, ben met je eens. Wat die generatie snotneuzen betreft, Derksen vergeet dat onder zijn aanhang ook veel snotneuzen zijn en of een deel ervan ook zulke racistische uitschreeuwen of niet zal nooit iedereen te weten komen en zal nooit bevestigd noch ontkend worden, maar ook snotneuzen zijn aanhangers van Derksen. Derksen is gewoon een klepzeiker, die met zijn 75 jaren totale geloofwaardigheid mist. Derksen is te dom om te realiseren dat hij aan populisme doet met zijn ongenuanceerde, ongecontroleerde uitspraken. Derksen is als het er op aankomt erger dan Wilders, maar Geert heeft of je het met hem eens bent of niet richting, maar Derksen is gewoon een ouwehoer.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen