Benítez keert terug bij PSV maar krijgt direct slecht nieuws van Van Nistelrooij

7 april 2023, 14:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

PSV kan zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Excelsior weer beschikken over eerste doelman Walter Benítez. Een knieblessure hield de Argentijn ruim een maand langs de kant, maar daarvan is hij inmiddels dusdanig hersteld dat hij tegen de Kralingers zijn plek onder de lat weer kan innemen. Toch kreeg Benítez ook een minder prettige boodschap van zijn trainer Ruud van Nistelrooij. 

Bij afwezigheid van Benítez keerde Joël Drommel terug in het elftal. Dat deed de 26-jarige doelman naar behoren; in de vier Eredivisie-duels die hij keepte verloor PSV alleen punten bij Vitesse (1-1). De andere drie duels met RKC Waalwijk, SC Cambuur en NEC Nijmegen werden winnend afgesloten, net als de halve finale van de KNVB Beker tegen de amateurs van Spakenburg. 

Artikel gaat verder onder video

Drommel werd door Van Nistelrooij voorafgaand aan het seizoen al uitgeroepen tot beker-keeper en verdedigde ook in de voorgaande ronden het Eindhovense doel. Hoewel Benítez weer fit is, houdt Van Nistelrooij vast aan zijn beslissing om Drommel de kans te geven in het bekertoernooi als PSV het op 30 april in De Kuip opneemt tegen Ajax in de eindstrijd: "Walter is fit en keert terug onder de lat. Joël Drommel heeft het goed gedaan en keept de bekerfinale", sprak de oefenmeester vrijdag.

Tegen Excelsior, dat nog altijd vecht om lijfsbehoud, kan Van Nistelrooij weer beschikken over Olivier Boscagli, Jarrad Branthwaite en Anwar El Ghazi. Het drietal moest de wedstrijd in Spakenburg laten schieten maar keert zaterdag terug in de wedstrijdselectie. Dat geldt niet voor Armando Obispo en Mauro Júnior. Obispo werd deze week aan zijn knie geopereerd en komt dit seizoen niet meer in actie. Ook voor Mauro zit het seizoen er inmiddels op. 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Krotje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dom van Ruud.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen