Amsterdamse burgemeester Halsema wijst naar Rotterdam: 'Probleem zit vooral bij Feyenoord'

6 april 2023, 15:48   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Femke Halsema, de burgemeester van Amsterdam, is ontstemd over de grimmige sfeer in De Kuip, woensdagavond tijdens de Klassieker tussen Feyenoord en Ajax. Halsema ziet het door de gebeurtenissen tijdens de halve finale van de KNVB Beker dan ook somber in voor een terugkeer van uitsupporters bij toekomstige duels tussen beide aartsrivalen.

"Ik vond de sfeer gisteren wel heel erg grimmig", zegt Halsema in gesprek met de lokale Amsterdamse zender AT5. "Met het vuurwerk, de geluiden als van geweervuur en bommen, mensen verpesten de sfeer echt totaal", oordeelt de politica. "De kans dat wij nu weer met uitsupporters kunnen gaan voetballen maken ze hiermee bepaald niet groter."

Artikel gaat verder onder video

Al sinds jaar en dag zijn fans van Feyenoord en Ajax niet meer welkom bij onderlinge duels. De afgelopen tijd gingen juist weer geregeld stemmen op om een experiment op te zetten waarbij gekeken zou moeten worden of en hoe dat wel weer mogelijk zou zijn. "De supporters moeten zelf met een voorstel komen", zegt Halsema. "Ik weet dat de supportersvereniging in Amsterdam al lang zo'n voorstel heeft, maar ik denk dat het probleem vooral bij Feyenoord zit op dit moment, de kansen worden zo niet beter."

FootballTransfers:  Het grootste talent van Nederland dat nu al beter presteert dan Bassey
 
Na een oponthoud van een half uur werd de wedstrijd woensdagavond alsnog hervat. Halsema wil zich niet mengen in de discussie of dat een juist besluit was. "Ik was er niet bij, ik kan het niet beoordelen. Dat valt natuurlijk eerder onder de burgemeester van Rotterdam", stipt Halsema aan. Ondanks het betreurenswaardige incident waarbij Davy Klaassen een hoofdwond opliep, zag Halsema toch een positief punt aan de avond. "Ajax is door naar de finale, dat is natuurlijk het goede nieuws. Ik appte Edwin van der Sar ook: 'Dit was heel rechtvaardig", besluit Halsema. 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zo is dat Bart ik ben ook voor Ajax hoor maar wil wel realistisch blijven .

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dit is gewoon een probleem van de maatschappij. Zie psv gae twente ajax zelf etcetc Een voetbalwet is het enige wat helpt . Want clubs kunnen niet veel doen. Alleen het gedrag van hun spelers misschien veroordelen indien nodig . Spelers beinvloeden ook de sfeer Wat ik al eerder zei de regering/den haag die zijn te druk met ruzie maken met elkaar . Roepen veel ,doen vervolgens niks . Net als burgemeesters etcetc . En op tv en hier heel veel mensen die er niet bij zijn geweest die heel veel stemming maken

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ze kunnen de finale beter in neutraal stadion laten spelen word anders gewoon drama in Rotterdam kwa veiligheid voor Rotterdammers Ajax en Psv fans en jullie kuip !!

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als ik steeds maar weer lees dat clubs niet veel kunnen doen...serieus, wat een onnozele dooddoener. Ze kunnen wel maar a)ze doen te weinig en b)ze zijn allemaal bang om fatsoenlijke maatregelen te nemen om de doodsimpele reden dat ze bang zijn voor de harde kern. En c)lekker naar de politiek wijzen want die moeten het maar oplossen. Wat ook flauwekul is want: het is toch jóuw stadion??? Het zijn toch jouw huisregeltjes waar die debielen zich niet aan houden? Serieus: ze doen te weinig en ze durven niet. Dat is het probleem. En de knvb doet ook te weinig, om dezelfde reden: angst.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ppms de man die heel politiek correct lult,en zieltjes wil winnen ermee Maar totaal niet weet hoe het werkt.. Clubs hebben heel weinig middelen dat is geen dooddoener maar een feit . Ze kunnen best wat doen maar het is niet bindend .

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gtsb en ppms jullie lijken erg op elkaar alleen kijkt de 1 door een Feyenoordbril en de ander door een Ajaxbril

Krotje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Toen Feyenoord in de Arena speelde, ging goed trouwens, was er geen net en geen aansteker te zien. Halsema heeft gelijk en indirect vindt Aboutaleb het ook.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen