'Ajax heeft nieuwe theorie over incident met Davy Klaassen'

8 april 2023, 08:52   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax twijfelt sterk of Davy Klaassen geraakt is door een aansteker, zo stelt clubwatcher Mike Verweij. Waar de politie simpelweg sprak van 'een voorwerp', werd in de media veelal gesproken over een aansteker.

"Door partijen werd gecommuniceerd dat het een aansteker was, maar bij Ajax is er inmiddels heel grote twijfel of het wel een aansteker is geweest", zegt Verweij in de podcast Kick-Off van De Telegraaf. "Dat zijn tegenwoordig zulke lichte dingetjes. Er is waarschijnlijk met iets anders gegooid. Er wordt onderzocht wat het wel is. Dat is heel moeilijk te achterhalen. Want als je ziet wat er allemaal gegooid wordt, dat is niet normaal."

Artikel gaat verder onder video

Verweij vindt dat de spelers van Ajax goed hebben gehandeld door de wedstrijd tegen Feyenoord uit te spelen. "Ik het goed gevonden als ze hadden gezegd: we stappen van het veld. Maar ik vind het eigenlijk veel beter dat ze doorgespeeld hebben. Als je van het veld was gestapt, had iedereen gezegd: oh, ze waren bang, Feyenoord had toch nog wel gewonnen. Ik vind het dus prijzenswaardig, ook omdat Ajax daarmee Feyenoord een goede dienst had bewezen."

Valentijn Driessen is het daar niet mee eens. Hij vindt dat de wedstrijd stopgezet had moeten worden. "Het had geen enkele zin. Ajax was sowieso al de winnaar, ook als ze zouden stoppen", aldus de chef voetbal van de krant. "Ze konden het eigenlijk niet verkeerd doen na dat incident. Als voetbalwereld moet je een signaal afgeven. Je moet een grens stellen als een speler geblesseerd raakt door het publiek. Maar je moet het niet bij de spelers neerleggen, ook bij de scheidsrechters."

FootballTransfers: Ajax moet vrezen voor leegloop: acht (!) spelers staan voor een vertrek 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zou kunnen dat het wat anders is geweest, maar een aansteker kan volgens mij toch wel flinke snelheid maken, en als hij met de schuine onderkant of met het wieltje geraakt wordt... En idd een kale kop bloedt sneller.

0laf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zeg Valentijn, wat denk je wat er gebeurd was, als ze een signaal hadden afgegeven door definitief te staken? Dan denk ik dat de veiligheid in het algemeen en die van ajacieden zeker niet gegarandeerd had kunnen worden. Leuk bedacht, helemaal staken, maar er is ook een wereld buiten het stadion.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Precies . Maar goed dit soort gasten proberen het verhaal zo lang mogelijk hot te houden . Beetje kijk mij eens deugen ook. Verder heeft klaassen een heel klein wondje dus of het een aansteker is of wat anders wat maakt het uit.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik heb ook een theorie huichelaar klaassen !. Gooien is idd fout . Maar als ik iemand uitlok op straat en ik krijg klappen moet ik ook niet zeuren . Ik weet zeker als de spelers van ajax en met name tadic,klaassen en alvarez bij een willekeurig amateurclub zich zo gedragen ,ze hard moeten gaan rennen. Waarschijnlijk niet in beeld geweest maar hun stookte het publiek gigantisch op met hun gebaren

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat is nou eenmaal de rivaliteit. Maargoed, volgens mij deed Jimenez tegen Ajax dat ook zo juichen voor de supporters van Ajax, maar praat je dat dan wel goed?

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Weet je wat ik nu bedoel nee he . Gooien is altijd uit den boze daar gaat het niet om. Maar veel ajacieden lullen en wijzen ,maar zelf zijn ze geen haar beter . Het gebeurd alleen in rotterdam zeggen velen Zelfreflectie 0. Dat is waarom ik zeg kijk eerst naar jezelf. Als je ooit iets op wil lossen moet je het samen doen ,en niet een club de schuld geven

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nee het gaat natuurlijk overal fout. Ik heb zelf al meerdere keren gerefereerd naar Berghuis toen hij bij Feyenoord speelde en dingen naar zijn hoofd gegooid kreeg door halve gare bij de Ajax supporters. Ik reageerde je alleen maar omdat je toch ook al zeg je dat het fout is deels de spelers de schuld geeft. Ik ben ook wel eens lastig gevallen door kinderen op straat (toen ik zelf dezelfde leeftijd had). Maar als ik dan iets naar hun had gegooid waardoor hun gewond raakten zou ik nog steeds fout zijn. Dan kan ik ook niet zeggen "maar die vallen mij lastig" want dat is geen excuus.

ajax kampioen 2024-2025
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

(wat een mentaliteit van jou) hoop niet dat het over gaat op feyenoord spelers die mentaliteit van u! hart moeten rennen??

ajax kampioen 2024-2025
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Een net om het veld nu leuk voor de tv wedstrijden en dat door Feyenoord ! die gelden die Feyenoord krijg uit de tv opbrengsten (ziggo)kunnen die niet worden terug gegeven aan de tv kijkers? wand die zijn de dupe geworden door een fan van Feyenoord. is toch gouw 5 miljoen als Feyenoord 2e word of 1e word !

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen