Wieffer over het besluit van Koeman: "Dan zou je zeggen, helemaal knettergek"

4 maart 2023, 23:33   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Mats Wieffer (23) kreeg afgelopen vrijdag enigszins verrassend een oproep van Ronald Koeman voor de voorselectie van het Nederlands elftal. De middenvelder van Feyenoord werd in de talkshows veelal naar voren geschoven, maar had zelf niet gedacht dat hij meteen bij de 37-jarige koppige voorselectie zou zitten voor Oranje.

Dat vertelde Wieffer na het duel bij ESPN over de oproep in de voorselectie. "Ja natuurlijk ben ik er heel blij mee", reageerde hij desgevraagd. "Als je twee maanden bij Feyenoord speelt en iemand had twee maanden geleden gezegd dat ik erbij zou zitten. Dan had zou iedereen denken: die is helemaal knettergek", glimlachte de controleur voor de camera's.

"Ja, het is zeker mooi. Ik kan er niets anders van maken", vervolgde Wieffer, die niet naast zijn schoenen wilde gaan lopen. "Ik blijf gewoon mijn ding doen en dan zien we het allemaal wel. Ik ben überhaupt al heel blij dat ik in de voorselectie zit", benadrukte Wieffer, die daarop door Hans Kraaij jr. voor de zekerheid werd gevraagd of hij niet bedoelde dat bondscoach Ronald Koeman 'knettergek' was. "Nee, haha. Dat zeker niet."

Lees ook: Hierom was het geen rode kaart voor Määttä tegen Feyenoord

Positie Wieffer

Bovendien liet Wieffer zien multi-functioneel te zijn, want in de slotfase tegen FC Groningen speelde hij centraal achterin in een 3-5-2-systeem bij Feyenoord. "Daar heb ik vorig jaar ook weleens gestaan als we achterstonden of naar voren moesten. Dus dat ging op zich prima", aldus de middenvelder, die vond dat Feyenoord niet goed speelde tegen FC Groningen. "We waren slordig, ook toen ze met tien man stonden. Maar uiteindelijk komen die laatste tien minuten weer en schieten we de bal er toch weer in."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Leuk voor die jongen ,maar laat dit soort gasten eerst eens een tijd goed spelen . Ik vind heel die voorselectie gewoon onzin . Ja leuk dat er dan spelers weten dat ze goed bezig zijn . Maar wat heb je eraan als je dan straks weer afvalt .

Quarlon
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik ben zelf Feyenoord supporter en vindt dat hij goed bezig is. Er gaat echter ook voldoende fout. Oranje komt wat mij betreft te vroeg voor hem. Laat spelers eerst het maar eens voor langere tijd zien

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zijn naam wordt al weken door Jan en Alleman genoemd en hij wordt helemaal omhoog gehyped en dan had hij het zelf niet gedacht. Tuurlijk....

PokeBowl
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Volgens mij kan dat gewoon

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Niet meer dan logisch dat hij dat zegt, van Excelsior naar Feijenoord is al een grote stap laat staan naar oranje en dat in zo'n korte tijd. Er wordt ook gezegd "wat goed is komt snel" dus maar eerst afwachten hoe goed hij werkelijk wordt door bij Feijenoord zo constant te blijven spelen, dan komt oranje vanzelf wel.

svl
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Oja hij draagt natuurlijk het verkeerde shirt, als het rood in het midden had gezeten dan was zijn voetbal "buitenaards" "groot talent". Het gaat je niet zo lekker he, als Ajax Europees speelt dan moeten "wij" allemaal voor de godenzonen duimen, want anders ben je een tokkie, maar als het lekker gaat met Feyenoord dan is het allemaal geluk, scheids partijdig, etc. Die Wieffer is gewoon goed bezig en verdient een kans.

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mijn voordeel is dat ik niet voor Feijenoord of Ajax ben maar gewoon een voetballiefhebber dus dat hele gezeik over Feijenoord of Ajax kan ik niets mee.

Bigideas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dit is nou juist het mooie van het hele concept voorselectie wat mij betreft. Een ideale manier voor de bondscoach om een signaal af te geven: “je bent goed bezig, we hebben je eventueel in beeld voor Oranje”. Alleen in reacties lijkt het soms alsof het nieuws is dat de bondscoach bekend heeft gemaakt dat het hele elftal om Wieffer heen gebouwd gaat worden voor de wedstrijd tegen Frankrijk. Ik denk dat hij bij de definitieve selectie afvalt, of als hij het al haalt hooguit een paar minuutjes mag maken als het al 6-0 staat tegen Gibraltar.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nee dat was met simons .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen