Opmerkelijk begin van Studio Voetbal: eerste uitzending na schandaal

12 maart 2023, 21:52   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Aan het begin van de uitzending van Studio Voetbal stonden presentator Sjoerd van Ramshorst en verslaggever Jeroen Stekelenburg stil bij de recente onthullingen over het werkklimaat bij NOS Sport. Zondagavond werd bekend dat de hoofdredactie per direct opstapt als gevolg van de misstanden op de werkvloer.

"Ik wil er toch iets over zeggen, want we zitten hier in een talkshow van Studio Sport", zo opende Van Ramshorst de uitzending. "Dan vind ik het logisch dat we er even aandacht aan besteden. Er is veel gezegd en geschreven over grensoverschrijdend gedrag op onze redactie. Zoals bekend is hier een inventarisatie geweest. Dat heeft veel teweeggebracht op onze redactie. Laat ik voor mezelf spreken: ik vind het vooral heel naar voor mensen die hier nare ervaringen hebben gehad en voor mensen die dat misschien nu nog zo ervaren, die zich op deze werkplek onveilig voelen. Ik werk hier zelf dertien jaar, ik ben begonnen als stagiair, ik vind het heel naar en het doet pijn om het te merken, omdat je onderdeel bent van de redactie."

Lees ookAïcha Marghadi doet nieuwe beschuldiging: "Jullie doen het toch alleen met elkaar?"

Stekelenburg werkt al ruim twee keer zo lang bij de NOS en vindt onthullingen pijnlijk. Hij merkt dat de redactie terneergeslagen is. "Wat jij zegt, is het belangrijkste: we moeten vooral stilstaan bij mensen die een vervelende ervaring hebben gehad of die zich onveilig voelden. De hele redactie is een beetje in shock en verdrietig, want vandaag is de hoofdredactie opgestapt. Ik denk dat velen van ons dat wel zagen aankomen, maar dat is toch wel een soort keerpunt, dat hakt er echt in. Er is een heel rare sfeer hier. Wat jij net zegt is het allerbelangrijkste. Vooruitkijken moeten we misschien maar vanaf morgen doen."

Van Ramshorst en Stekelenburg werden niet genoemd als personen die verantwoordelijk waren voor de misstanden. Sterker nog: tijdens een personeelsbijeenkomst in december, waarvan De Volkskrant geluidsopnamen heeft, zei Stekelenburg: "Er zijn echt wel meldingen geweest waar niks mee is gedaan." Bovendien stapte Stekelenburg ooit samen met een vrouw die werd lastiggevallen door Tom Egbers naar de hoofdredactie om alle voorvallen op de werkvloer te melden.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen