Valentijn Driessen en Johan Derksen vellen hard oordeel over John Heitinga

1 maart 2023, 12:28   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

John Heitinga heeft weliswaar al zijn Eredivisie-wedstrijden als trainer van Ajax gewonnen, maar heeft de boel volgens Valentijn Driessen en Johan Derksen nog niet op de rit. De chef voetbal van De Telegraaf en het boegbeeld van Vandaag Inside zien Ajax niet beter voetballen dan onder de ontslagen Alfred Schreuder. 

"Die heeft helemaal de wind er niet onder", zegt Driessen bij het praatprogramma op SBS6. "Hij wint dan wel wat wedstrijden, maar als je ziet hoe die spelers zich gedragen… Zowel in het veld als daarbuiten. In Duitsland natuurlijk, maar ook afgelopen weekend bij Vitesse. Dan vraag ik me wel af of hij de wind eronder heeft, want zo horen spelers van Ajax zich natuurlijk niet te gedragen."

Na de verloren wedstrijd tegen 1. FC Union Berlin ontstond een handgemeen tussen meerdere spelers. "Dat vechten, waar gaat dat over? Bergwijn onder anderen. Je verliest daar kansloos bij die Duitsers en dan ga je moeilijk doen na de wedstrijd. Laat die agressiviteit in die wedstrijd zien. Daar is de coach natuurlijk ook verantwoordelijk voor. Er is natuurlijk bijna geen leiding bij Ajax momenteel."

Derksen snapt niet waarom Steven Bergwijn en Owen Wijndal 'niet functioneren', omdat ze in het verleden hebben aangetoond goede spelers te zijn. "Dat vind ik ook wel de verantwoordelijkheid van een coach, want die moet het optimale rendement uit spelers halen. Hij kan niet zeggen dat die twee niet kunnen voetballen, maar ze bakken er geen reet van. Voetbaltechnisch is er, behalve dat Heitinga de opstelling iets logischer neerzet, weinig veranderd. Ze spelen echt niet beter dan onder de vorige trainer."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja veroordelen dat is de heren wel toevertrouwd. Het feit dat Heitinga nooit eerder een eerste elftal trainde en ook dat hij midden in de puinhoop van Schreuder terecht is gekomen en het dus maar moet zien op te knappen, daar wordt niet naar gevraagd. Ik denk dat je hem niet veel kunt verwijten en dat het grotendeels bij de spelers zelf ligt. Bergwijn die niet presteert, Wijndal, Bassey langdurig onder de maat, Berghuis zie je ook weinig de laatste tijd, Tadic met een veel mindere periode. Een andere trainer krijgt dat ook niet zomaar aan de gang. Ik vind het makkelijk scoren van D en D.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen