Triest: half jaar geëist tegen man die zich liet gaan tijdens opstootje

16 maart 2023, 18:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Een trieste actie in het amateurvoetbal heeft een behoorlijke eis voor een gevangenisstraf opgeleverd. Een 28-jarige man uit Den Bosch heeft zich in het verleden behoorlijk misdragen. Daardoor is er tegen hem een half jaar celstraf geëist.

Daarover bericht Omroep Brabant donderdag. Tijdens een wedstrijd tussen het derde elftal van amateurclub CHC uit Den Bosch en het tweede van RKTVC uit Tiel ging het eind november 2021 compleet mis. Er ontstond een opstootje met volop duwen en trekken, waarop de 28-jarige man besloot het veld in te rennen. Op dat moment had hij ook nog eens al geel op zak en was hij gewisseld.

Toen hij eenmaal in het veld stond tijdens het relletje, schopte hij een twintigjarige voetballer van RKTVC met gestrekt been tegen zijn nek en hoofd. Daarop zakte het slachtoffer bewusteloos in elkaar en hij is nog altijd niet over het incident heen. Hij kampt onder meer met geheugenverlies, vergeetachtigheid en slaapstoornissen en heeft er bovendien een trauma aan over gehouden.

Lees ook: KNVB wil ook amateurvoetbal betrekken bij de OneLove-actie

Volgens de officier van justitie is het bewezen dat de verdachte zich heeft misdragen en volgens hem is er sprake van zware mishandeling. Naast de celstraf van een half jaar, moet de 28-jarige verdachte een schadevergoeding van zesduizend euro betalen, als het aan de OvJ ligt. Op 30 maart wordt er een uitspraak gedaan in deze zaak.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen