'Ten Hag zet Frenkie weer bovenaan wensenlijstje, spotprijsje genoemd'

4 maart 2023, 22:24   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Manchester United heeft Frenkie de Jong weer bovenaan het wensenlijstje gezet voor de komende transferzomer. De geruchten waren vorig jaar heel sterk in augustus en sindsdien nog altijd sluimerend, maar in de Engelse media weten ze het inmiddels zeker: Erik ten Hag wil zijn voormalig pupil nu écht halen.

Daarmee pakt The Guardian althans uit zaterdagavond. 'Frenkie de Jong is de eerste optie voor Ten Hag voor de lange termijn', schrijft de Engelse kwaliteitskrant. Daarbij wordt een opvallend lage transfersom genoemd: volgens het medium kan hij voor zestig miljoen euro worden opgepikt uit Camp Nou.

Hoewel de Nederlandse middenvelder zelf eerst niet wilde vertrekken en momenteel ook niet denkt aan een transfer, gaat hij in de komende zomer wel zijn opties serieus overwegen, valt te lezen. Sowieso zal hij afwachten of Manchester United terugkeert in de Champions League, want dat was voor hem een belangrijke reden om in de vorige zomer nog niet de overstap te maken. Met FC Barcelona overleefde hij de groepsfase niet en werd hij recentelijk door The Red Devils uitgeschakeld in de Europa League.

Lees ook: Frenkie alsnog herenigd met Ten Hag bij Manchester United? "Missing link"

Anders dan in de afgelopen zomer is Frenkie inmiddels een zekere basisklant bij FC Barcelona op het middenveld. Mede voor de Nederlander heeft Xavi een systeem met vier middenvelders uit de kast getoverd, al is het de vraag of dat ook voor de langere termijn is. Richting volgend seizoen is de verwachting dat hij weer met drie middenvelders wil gaan spelen, dan is het ook de vraag of Sergio Busquets nog bijtekent in Catalonië. Als Frenkie wil vertrekken, dan zit Manchester United in elk geval op het vinkentouw.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen