Sarri deelt tik uit aan oude liefde Napoli, Dortmund neemt koppositie over

3 maart 2023, 22:37   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Napoli is vrijdagavond tegen de eerste competitienederlaag sinds begin januari aangelopen. Het Lazio van Maurizo Sarri, oud-trainer van de Napolitanen, was door een goal van Matias Vecino met 0-1 te sterk. In Duitsland heeft Borussia Dortmund een de koppositie tijdelijk overgenomen door directe concurrent RB Leipzig te verslaan (2-1).

Napoli kan de landstitel in Serie A inmiddels al ruiken, aangezien de Italianen enorm ver voorstaan op de directe concurrenten. Toch was Lazio vrijdagavond te sterk in Napels. In de tweede helft maakten de bezoekers uit Rome het verschil door een treffer van Vecino. Napoli kwam de achterstand in de eindfase niet meer te boven, waardoor het sinds lange tijd weer eens averij oploopt.

Dat Lazio wint laat zien dat de ploeg tot veel in staat is, wat ook bij AZ zal binnenkomen. De Alkmaarders nemen het over twee weken op tegen de Romeinen, die het eerder dit jaar al opnamen tegen Feyenoord in de Europa League. Destijds wonnen de Italianen in eigen huis van de Rotterdammers, terwijl Feyenoord in de eigen Kuip Lazio versloeg.

Borussia Dortmund - RB Leipzig (2-1)

Borussia Dortmund heeft de indrukwekkende reeks in de Bundesliga voortgezet. Der Borussen hebben in 2023 nog elke wedstrijd gewonnen en zegevierden vrijdagavond ook tegen RB Leipzig, de nummer vier van Duitsland. Doelpunten van Marco Reus en Emre Can bezorgden de ploeg van Edin Terzic drie punten én de koppositie in de Bundesliga.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen