PSV volgt voorbeeld AZ en Feyenoord, maar krijgt weer slecht blessurenieuws

5 maart 2023, 16:28   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV heeft in navolging van Feyenoord en AZ een moeizame en minimale 0-1 overwinning geboekt. De Eindhovenaren hadden aan een treffer van Johan Bakayoko genoeg voor de driepunter, al hadden ze het in de tweede helft bijzonder lastig. Dat was mede vanwege het uitvallen van Luuk de Jong met een enkelkwetsuur: hij is na Guus Til, Thorgan Hazard en Savio de volgende aanvallende klant in de ziekenboeg.

Het was bovendien de eerste zege op vreemde bodem in dit kalenderjaar. Want de uitwedstrijden van PSV in 2023 waren tot nu toe nog geen succes. De ploeg van Ruud van Nistelrooij speelde gelijk bij Fortuna Sittard, Feyenoord en FC Utrecht en verloor met 1-0 van FC Emmen. Sowieso presteert PSV op vreemde bodem nog maar matig met negen punten uit de laatste negen uitwedstrijden. Het verklaart ook waarom PSV als nummer vier van de Eredivisie op bezoek ging bij RKC. Mede door het niet winnen van de uitwedstrijden bedroeg de achterstand op koploper Feyenoord negen punten.

Op bezoek bij de buren uit Waalwijk moest een einde komen aan de belabberde reeks in 2023. Het leek erop dat PSV daarmee bezig was, want het oogde in de eerste helft beduidend sterker dan RKC. De thuisploeg kwam er niet aan te pas, terwijl PSV een behoorlijk aantal kansen bij elkaar speelde. RKC-keeper Etiënne Vaessen stopte er een paar en had geluk bij een schot van Xavi Simons op de lat, maar moest zich gewonnen geven bij een inzet van dichtbij van Bakayoko.

Bekijk ook: Bakayoko zet PSV op fortuinlijke wijze op voorsprong in Waalwijk

De eerste uitzege van PSV dit kalenderjaar kwam zo dichter en dichter bij, ondanks de enkelblessure die De Jong na een ruim uur opliep. RKC ging in de slotfase nog met een aanvaller erbij spelen, maar het bleef van beide kanten rommelig. Daar had PSV uiteindelijk het minst last van. De club uit de Lichtstad bleef uit grote problemen en sleepte voor het eerst in 2023 drie punten mee de bus in. Met de overwinning in de Brabantse derby bleef PSV in het spoor van Feyenoord en AZ.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen