Opmerkelijke oproep voor PSV'er Xavi Simons: "Soms sneller in bescherming nemen"

7 maart 2023, 14:05   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Xavi Simons is een van de absolute smaakmakers van PSV dit seizoen. De jonge middenvelder wordt om die reden soms stevig aangepakt op de Nederlandse velden. Zo erg, dat er zelfs een oproep is gekomen om de eenvoudig international van het Nederlands elftal wat meer in bescherming te nemen.

Dat vindt PSV-watcher Rik Elfrink althans in het Eindhovens Dagblad. "Voor hem gelden uiteraard geen andere regels, maar zo af en toe mag een kaart iets eerder gegeven worden", stelt de journalist. "Hij lokt het soms misschien ook wel wat uit door te blijven dribbelen. Hij is gewoon goed, je kunt hem niet van de bal krijgen. Misschien dat de scheidsrechters hem eerder tegen de boze buitenwereld in bescherming moeten nemen." Afgelopen weekend kreeg hij tegen RKC Waalwijk ook behoorlijk wat tikken te verduren, waardoor dit opmerkelijke verzoek niet helemaal uit de lucht komt vallen.

Elfrink is sowieso onder de indruk van Simons dit seizoen. "Hij is de beste veldspeler van de Eredivisie, vind ik. Hij maakt de beste indruk in de Eredivisie", looft de journalist. "Wel vond ik dat hij tegen RKC Waalwijk ook wat meeging in de malaise in de tweede helft. Hij speelde de ruimtes een paar keer niet goed uit."

Lees ook: Van Nistelrooij geadviseerd: "Ga met Xavi Simons aan de slag"

Aad de Mos kon zich in een video van het ED vinden in het verhaal van Elfrink. "Hij is veel aan de bal. Hij dribbelt graag en passeert veel mensen. Dan wordt hij gevaarlijk en dan moet hij beschermd worden door de referees. Dat moeten ze zeker doen, want het blijft een sierraadje voor het Nederlandse voetbal", stelt de voormalig trainer van de Eindhovenaren.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Rosa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als ik terug denk aan hoe Johan Cruijff aangepakt werd of althans of tegemstanders geprobeerd hadden Johan te beschadigen dan is dit nog niks met die huilebalk van een Simons. Laat Xavi een Rüdiger of een Ramos of een Walker of een Shaw tegenover zich krijgen nou....... Maar het blijft leuk om naar hem te kijken ballen, goede voetballer.

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Belachelijke oproep. Dan had ie maar op ballet moeten gaan.

AKers21
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Geld verdienen als een kerel? Dan ook incasseren als een kerel! Prima spelertje maar ik hoop juist dat ze hem eens wat harder aanpakken want daar wordt ie alleen maar beter van. Of denk je dat ze in Italië of UK zeggen.... zachtjes aan want het is zo'n schattig ventje en anders gaat ie huilen?

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Maar goed dat hij in deze tijd leeft wat denk je als hij de Fey verdediging in de jaren 90 had tegen gekomen met de Wolf Fraser van Gobbel en Ruudje Heus aan het front . Ha ha

Rosa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Of de IJzeren tandem: Israël/Laseroms ?

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

"geen andere regels, maar zo af en toe mag een kaart iets eerder gegeven worden" Dus er moeten wel andere regels zijn voor hem? Gewoon net zo snel als bij elke andere voetballer lijkt mij. Is het geel, dan is het geel. Niet geel geven omdat het toevallig Simons is. En hij moet er ergens ook wel beetje tegen kunnen. In het buitenland is het vaak erger. Daar ga je ook niet beschermd worden door scheidsrechters. Kan je beter nu maar aan wennen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen