NOS maakt besluit over Tom Egbers bekend in verklaring

17 maart 2023, 16:44   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Tom Egbers is de komende maanden niet op televisie te zien, zo meldt de directie van de NOS in een persverklaring. Het besluit is volgens de directie 'in goed overleg met de presentator' genomen, 'om de vragen te beantwoorden die de voorbije periode zijn ontstaan'.

Egbers werd in een artikel van De Volkskrant beschuldigd van pestgedrag en intimidatie op de werkvloer. Hij had vijftien jaar geleden een affaire met een ruim twintig jaar jongere stagiaire (zij was 22, hij 48 jaar); na het verbreken van die relatie zou hij de vrouw hebben gepest, net zo lang tot zij vertrok bij de NOS. Dat werd bevestigd door verschillende medewerkers.

Egbers presenteerde wekelijks de samenvattingen van de Eredivisie in Studio Sport Eredivisie. Zondagavond werd hij vervangen door Gert van 't Hof. Egbers maakt bovendien voor de NTR televisieprogramma's over het Verenigd Koninkrijk. In overleg met de producent en de presentator is besloten opnames voor de nieuwe serie Toms Wales uit te stellen. Die zouden in april beginnen.

Lees ook: NOS-insider maakt gehakt van schokkende beschuldiging Janke Dekker

Reacties

ToonBazelmans08
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Goed dat Egbers op non actief is gesteld. Komt natuurlijk niet meer geloofwaardig over. Ik heb het wel gehad met de jonge losbol.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gelijk iemand cancelen slaat nergens op . . Die 22 jarige vrouw was ook zo volwassen om een relatie met hem te beginnen met zulke leeftijdverschillen . Dat is ook niet erg natuurlijk . Egberts had een relatie buiten het huwelijk die fout gaat. Dan krijg je gezeik heen en weer Wat boeit de kijker dat nu .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen