Memphis, De Ligt en Mbappé stelen de show, bekerloting bekend | FCUpdate Recap

5 maart 2023, 00:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

In de rubriek 'FCUpdate Recap' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 3 maart.

KNVB bekerloting: Ajax - Feyenoord géén finale, PSV moet naar Spakenburg

De halve finalisten van de KNVB Beker zijn bekend: Feyenoord treft Ajax in De Kuip en PSV staat tegenover Spakenburg. De Eindhovenaren spelen in principe uit. Op 4, 5 en/of 6 april worden de wedstrijden afgewerkt. Hele artikel lezen? Klik hier

Mbappé topscorer aller tijden bij PSG, dat weinig vertrouwen tankt richting Bayern

Paris Saint-Germain heeft zaterdagavond een moeizame overwinning geboekt op FC Nantes. Een goed gevoel richting de return tegen Bayern München zal dat niet echt hebben opgeleverd. Na zeventien minuten stond het namelijk al 2-0 voor PSG, maar uiteindelijk werd het een moeizame 4-2 overwinning. Daarbij was een recorddoelpunt van Kylian Mbappé het hoogtepunt. Hele artikel lezen? Klik hier

Memphis grijpt hoofdrol bij grote zege Atlético jubileumduel Simeone

Memphis Depay heeft Diego Simeone zaterdagavond een geweldige jubileumwedstrijd bezorgd tegen Sevilla. De Nederlandse aanvaller kreeg voor het eerst een basisplaats van de Argentijnse coach, die zijn recordwedstrijd coachte, en maakte binnen het half uur twee goals. Daarmee had hij een belangrijk aandeel in de uiteindelijke 6-1 zege. Hele artikel lezen? Klik hier

De Ligt kroont zich tot absolute held van Bayern München

Matthijs de Ligt heeft zich zaterdagavond gekroond tot de held van Bayern München. In de eerste helft zette hij Der Rekordmeister op het juiste spoor op bezoek bij VfB Stuttgart. Eerst voorkwam hij een doelpunt op de doellijn bij een hoekschop en nog geen drie minuten later schoot hij het openingsdoelpunt binnen. Door Maxim Choupo-Moting werd het duel vervolgens beslist, ondanks een late aansluitingsgoal (1-2). Hele artikel lezen? Klik hier

[photo,149911,left,]

Feyenoord toont wéér veerkracht na dubieus rood FC Groningen

Feyenoord heeft maar weer eens een overwinning geboekt in de absolute slotfase. Zoals zo vaak dit seizoen sloeg de formatie van Arne Slot pas in de eindfase toe: zaterdagavond waren de tien man van FC Groningen het slachtoffer (2-0). Zij stonden met een man minder op het veld, omdat Isak Dybvik Määttä met een dubieuze tweede gele en dus rode kaart van het veld werd gestuurd. Hele artikel lezen? Klik hier

Hierom was het geen rode kaart voor Määttä tegen Feyenoord

Joey Kooij stuurde Isak FC Groningen-verdediger Dybvik Määttä zaterdagavond met een tweede gele en dus rode kaart van het veld. De meningen over dat besluit tegen Feyenoord in De Kuip waren na afloop eensgezind: hier had géén tweede gele kaart gepast. En daarvoor werd een spelregel tevoorschijn getoverd. Hele artikel lezen? Klik hier!

FC Twente is het even kwijt en geeft zege weg tegen sc Heerenveen

FC Twente is het even kwijt in de Eredivisie. Tegen sc Heerenveen werd zaterdagavond een 3-1 voorsprong nog weggegeven in de slotfase, door een late en fraaie treffer van Rami Kaib. Daardoor heeft de formatie van scheidend trainer Ron Jans slechts één van de laatste zeven officiële wedstrijden gewonnen. Hele artikel lezen? Klik hier!

Drama FC Emmen: voorsprong weggeven in degradatiekraker, ziekenboeg stroomt verder vol

FC Emmen heeft zichzelf tekort gedaan op bezoek bij FC Volendam. De formatie van Dick Lukkien speelde een uitstekende eerste helft, maar scoorde pas direct na de thee met hulp van de thuisclub voor het eerst. Daarna raakte het juist de grip in de wedstrijd kwijt en incasseerde het uiteindelijk een heel pijnlijke nederlaag: 3-1. Hele artikel lezen? Klik hier