Mark Rutte grote winnaar van optreden bij Vandaag Inside: 'Wat had Genee op?'

14 maart 2023, 13:40   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Premier Rutte is de grote winnaar van de uitzending van Vandaag Inside maandagavond. Hij zat aan tafel bij Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen en heeft een goede indruk gemaakt. Dat stellen diverse analisten na de uitzending, die een kijkcijferrecord opleverde. 

Bij Het Mediaforum noemde Freek Staps van Omroep West de minister-president toch als de grote winnaar. "Denk dat Rutte zeer gelukkig was met dit interview. Iedereen die kijkt naar dit programma, weet dat er beledigingen inzitten. Die zijn ingecalculeerd door de kijkers. Die weten al wat er komt. Wat er overblijft, is dat Rutte premierwaardig kan doen. En dat het logisch is dat er grote fouten worden gemaakt bij grote problemen. Rutte kon alleen maar winnen. Er was geen verlies mogelijk. Alle beledigingen glijden van hem af, want iedereen wordt daar beledigd."

Het NRC zag ook dat Rutte de winnaar was van de veelbesproken uitzending. 'Machteloos moest Genee toekijken hoe zelfs Johan Derksen geen vat kreeg op de behendig wegdraaiende premier', zag de ochtendkrant. Dat was de schuld van Genee. 'Misschien was het niet zo handig dat Wilfed Genée al vrij vroeg in de wedstrijd zei dat hij, René en Job op Rutte hadden gestemd. "Niet op Rutte, op de VVD," riep Job nog van de zijlijn. Hoe snel kun je je kaarten weggeven', staat te lezen in de rubriek.

Lees ook: Vandaag Inside scoort torenhoge kijkcijfers met premier Mark Rutte

Ook Angela de Jong zag in het Algemeen Dagblad dat Rutte de avond bij Vandaag Inside te makkelijk heeft overleefd. 'Mark Rutte kon met een gerust hart in zijn dienstauto terug naar Den Haag. Weer een paar extra zetels verdiend. Hij had alle aanvallen glansrijk gepareerd, oogstte applaus voor zijn ingestudeerde grap over zijn seksleven en was zo slim om de beruchte dildohelm pijlsnel richting Gijp te duwen', schreef De Jong, die zag dat Derksen wel los ging, maar de boodschap kwam niet over. 'Helaas kwam de tirade er op het moment suprême net te weifelend uit, zodat het niet echt indruk maakte.' Ook vroeg ze zich hardop af wat Wilfred Genee deed. 'Hij praatte en praatte en praatte, over blunders, fouten en opstappen, zonder een punt of vraagteken te zetten. Terwijl het toch de bedoeling is dat een gast af en toe een antwoord geeft.' 

Reacties

ellilaan13
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

waarom staat dit bericht op een voetbal site ??👎😀

SanderVanMiltenbergh09
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

3 vreselijke slijmballen….ronduit k.tprogramma…te walgelijk voor woorden…….een %^$^% als premier die zieltjes wilt winnen…ga toch weg man…..

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen