Koeman: "Dit was de beste interland onder mijn leiding"

2 maart 2023, 21:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ronald Koeman komt morgen (vrijdag) met zijn eerste voorselectie met het Nederlands elftal. De bondscoach keert terug in zijn functie en kijkt voorafgaand aan de start van zijn nieuwe periode nog eenmaal terug op de vorige. De beste wedstrijd onder zijn leiding was de vorige keer tegen Frankrijk, thuis.

Dat vertelt Koeman op het kanaal van de KNVB. "De wedstrijd Nederland – Frankrijk, in De Kuip (2-0) was de beste wedstrijd. Frankrijk-uit verloren we, in de return zag je het verschil in niveau. En als ik daarop terugkijk, vond ik dat de beste wedstrijd die we gespeeld hebben. Frankrijk is een sterk land, als je er als team voor kan zorgen dat Kylian Mbappé niet gevaarlijk wordt, dan heb je een geweldige prestatie geleverd. Het was een geweldige wedstrijd, dat was de beste wedstrijd in mijn eerste periode."

Het is toevalligerwijs ook de eerste tegenstander van Koeman in de komende periode. "We hebben een moeilijke loting. We hebben Frankrijk in de groep, als land uit Pot 2. De finalist van het WK", aldus de keuzeheer. "Griekenland. Een land dat met name de laatste jaren beter speelt en resultaten haalt. Ierland, dat zijn vechters, weten na vorig jaar met Noord-Ierland. Niet makkelijk. En dan Gibraltar, met alle respect, de minste uit de poule", zei Koeman.

Lees ook: Vijf potentiële verrassingen onder Koeman bij het Nederlands elftal

Ondanks de zware loting, weet Koeman wat hem te doen staat met Nederland. "We moeten eerste of tweede worden", weet hij. "En zelfs als nummer drie heb je via de play-offs nog een kans." Na Frankrijk-uit wacht de eerste thuiswedstrijd voor Koeman: Gibraltar-thuis. "Daar heb ik heel veel zin in, een leuke wedstrijd. De eerste wedstrijd na Frankrijk-uit. Daar hopen we ook een goed resultaat te halen. Gibraltar moeten we winnen, ondanks dat het een kleintje is. Maar die kunnen ook heel goed verdedigen en zijn conditioneel ook sterk."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen