Geweldige voetbalavond voor Feyenoord & AZ, coëfficiëntendomper | FCUpdate Recap

17 maart 2023, 00:30   Bijgewerkt: 16 maart 2023, 23:59

In de rubriek 'FCUpdate Recap' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op donderdag 16 maart.

Feyenoord in Nederlandse én Europese recordlijstjes met zeven goals 

Feyenoord heeft records gebroken op de historische voetbalavond tegen Shakhtar Donetsk. In de achtste finale van de Europa League maakten de Rotterdammers donderdag in De Kuip liefst zeven (!) doelpunten en dat zorgde voor een aantal records. Het hele artikel lezen? Klik dan hier!

Slot op zijn hoede voor Ajax: "Onder Heitinga weer het niveau gehaald"

Feyenoord-trainer Arne Slot is op zijn hoede voor Ajax. Hoewel de Rotterdammers donderdagavond een monsterzege boekten op Shakhtar Donetsk (7-1), wilde de oefenmeester van nog geen polonaise weten. "Ik zie ook dat Ajax onder trainer Heitinga weer het niveau heeft dat het in het begin van het seizoen onder Schreuder ook had. Ajax heeft weer een goede ploeg." Het hele artikel lezen? Klik dan hier!

Idrissi komt met waarschuwing voor Ajax: "Op Heitinga ga ik niet reageren" 

Oussama Idrissi heeft heel veel vertrouwen in de kraker tegen Ajax dit weekend. Ondanks dat Feyenoord een midweekse wedstrijd heeft en Ajax zich volledig kan focussen op De Klassieker, is de buitenspeler vol vertrouwen voor de kraker. Het hele artikel lezen? Klik dan hier!

Buitenlandse media zien opvallende statistiek bij recordzege Feyenoord

De 7-1 zege van Feyenoord op Shakhtar Donetsk is ook buiten Nederland niet onopgemerkt gebleven. In Spanje werd een opvallende statistiek gevonden bij de recordzege in de achtste finale van de Europa League, terwijl de Oekraïense media vooral treuren om de trieste aftocht van Shakhtar. Het hele artikel lezen? Klik dan hier!

[photo,150495,left,]

AZ maakt stunt compleet en knikkert Lazio uit Conference League

AZ heeft donderdagavond op indrukwekkende wijze de kwartfinales van de Conference League bereikt. De ploeg van trainer Pascal Jansen was in Alkmaar met 2-1 te sterk voor de Italiaanse grootmacht Lazio. Dat was na de eerdere 1-2 overwinning in Rome ruim voldoende voor een ticket voor de volgende ronde. Het hele artikel lezen? Klik dan hier!

Nederland moet wachten: dit is de stand van zaken op de coëfficiëntenlijst

Nederland heeft de twee rechtstreekse tickets voor de groepsfase van de Champions League in het seizoen 2024/25 nog niet kunnen veiligstellen. Omdat Sporting Portugal donderdagavond na strafschoppen won van Arsenal, is het theoretisch nog mogelijk dat Nederland wordt voorbijgetreefd door Portugal. Het hele artikel lezen? Klik dan hier

Verbruggen laat zich zien aan Koeman, pijnlijke aftocht Karsdorp

Rick Karsdorp heeft weinig pleizer beleefd aan het bereiken van de kwartfinales van de Europa League. De rechtsachter had een basisplaats bij AS Roma op bezoek bij Real Sociedad, waar een 0-2 voorsprong met succes verdedigd werd (0-0). Nog in de eerste helft moest de Nederlander naar de kant met zeer vermoedelijk een gebroken neus. Het hele artikel lezen? Klik dan hier!

Ten Hag boekt succes in Europa: wedstrijd tegen Feyenoord is mogelijk

Manchester United heeft zich zonder problemen geplaatst voor de kwartfinales van de Europa League. De ploeg van manager Erik ten Hag won met 0-1 van Real Betis, na de eerdere 4-1 overwinning voor eigen publiek. Marcus Rashford maakte het enige doelpunt van de wedstrijd. Het hele artikel lezen? Klik dan hier!

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen