Gary Neville noemt de aanwinst die Erik ten Hag de landstitel kan bezorgen

1 maart 2023, 14:26   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Gary Neville ziet Harry Kane als de ontbrekende schakel in de ploeg van Manchester United. Als Erik ten Hag erin slaagt om Kane in de zomer los te weken bij Manchester United en zijn basiself verder intact houdt, zijn The Red Devils in zijn ogen de topkandidaat voor de landstitel. In het huidige seizoen heeft Manchester United nog steeds kans op het kampioenschap, al hebben Arsenal en Manchester City betere papieren.

Neville was tussen 2012 en 2016 de assistent-bondscoach van Engeland en werkte toen samen met Kane. "Hij is een gouden jongen", vindt het clubicoon van Manchester United. "Hij gaat dertig doelpunten maken en tien à vijftien assists geven, dat is een feit. Hij is een uitstekende prof, zal goed liggen in de kleedkamer en zal meteen goed passen binnen het elftal. Het is een garantie op succes."

Neville wijst er echter op dat Kane in de zomer dertig jaar wordt. "Als hij dan 150 miljoen kost, is de impuls van korte duur. Maar kijk naar Casemiro. We vonden het allemaal een enorme investering, als je kijkt naar zijn transfersom en salaris, maar de impact die hij op korte termijn heeft gehad is gigantisch. Ik denk zeker dat Harry Kane het type speler is dat je aan de titel kan helpen."

"Hij zal het middenveld verbinden met de aanval, hij gaat doelpunten maken, de fans zullen van hem houden, de spelers ook", voorspelt Neville in de podcast The Overlap. "Ik zie niet in hoe het mis kan gaan. Maar op lange termijn is het een ander verhaal." 

Met de mogelijke komst van Kane zou Wout Weghorst een grote concurrent erbij krijgen, indien Weghorst definitief wordt vastgelegd. Voorlopig wordt hij gehuurd van Burnley. Op de persconferentie van dinsdag zei Ten Hag dat het 'veel te vroeg' was om te bepalen of Weghorst en Marcel Sabitzer, die wordt gehuurd van Bayern München, volgend seizoen nog op Old Trafford spelen. "Onze focus ligt op dit seizoen."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen