Frenkie alsnog herenigd met Ten Hag bij Manchester United? "Missing link"

2 maart 2023, 12:06   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Frenkie de Jong wilde afgelopen zomer niet vertrekken bij FC Barcelona, omdat hij Champions League-voetbal wilde spelen en gelukkig is in Catalonië. Vorige week werd de Nederlander door het geïnteresseerde Manchester United uitgeschakeld in de Europa League. Zou hij inmiddels wel openstaan om de selectie van Erik ten Hag te versterken?

De kans is in elk geval groter dat hij inmiddels wel gelooft in het project van Ten Hag, voor wie hij in de afgelopen zomer het zonnige Barcelona nog niet wilde inruilen. "Hij kan de missing link zijn op het middenveld van Manchester United", denkt The Guardian-journalist Jamie Jackson. Hij volgt The Red Devils al jarenlang op de voet en schreef recentelijk een boek over Ten Hag.

Jackson weet dat Manchester United stiekem nog altijd hoopt op de komst van Frenkie. "Erik ten Hag houdt van Frenkie de Jong", stelt hij met enig gevoel voor overdrijving. "De afgelopen transferwindows waren er verschillende geruchten over een transfer van Frenkie de Jong. En dat zal de komende maanden niet anders worden", is zijn voorspelling.

Op voetbaltechnisch gebied snapt Jackson dat wel. "Ze hebben eigenlijk nog één briljante middenvelder nodig", vindt hij. Dat zou goed Frenkie kunnen zijn, omdat hij anders dan bij FC Barcelona de ideale kompaan naast zich kan krijgen: Casemiro. Met de Braziliaan achter zich, kan hij in de rol van een dubbele zes spelen, waarin hij onder Ten Hag bij Ajax floreerde naast Lasse Schöne. "Hij complementeert Christian Eriksen en Casemiro perfect op het middenveld."

Lees ook: Ten Hag kan iets bijzonders doen bij United: "Het langste in vier decennia"

Transfers Manchester United

Niet alleen een extra middenvelder is nodig, ook moet Ten Hag in de zomer de transfermarkt op om een extra concurrent voor Marcus Rashford te zoeken. Wout Weghorst voldoet tot dusver uiteraard wel, maar er moet naast Rashford voorin nog een topspeler bij om mee te doen om de Engelse titel. "Ten Hag heeft zeker nog een aanvaller nodig", aldus Jackson.

Door: Vincent Houttuin & Nathan Sprey

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen